Skoči na glavno vsebino

Slovo od mladostnikov

Na predvečer zadnjega šolskega dne, v četrtek, 22. junija 2023, smo na enoti Dom pripravili prireditev Slovo od mladostnikov. Letos smo se poslovili od devetih mladostnikov, ki zaključujejo usposabljanje v našem Centru.

Evropske mladinske igre v Brnu

Med 21. in 25. junijem so se v Brnu na Češkem že dvanajstič odvijale Evropske mladinske igre (EMIL Open). Slovenske barve so v namiznem tenisu in dvoranskem balinanju (boccia) zastopali tudi štirje naši mladostniki, ki so dosegli zelo lepe rezultate.

Tekmovanje v namiznem tenisu za posameznike

V torek, 6. junija 2023, je v Dijaškem domu Vič potekalo tekmovanje v namiznem tenisu za posameznike.

Taborjenje ob ognju doživetij 2023

1. in 2. junija je v CIRIUS Kamnik potekalo že tradicionalno taborjenje Ob ognju doživetij.

Obisk članov motorističnega Društva Lipa Chapter

V torek, 30. 5. 2023, so otroke in mladostnike CIRIUS-a Kamnik obiskali člani motorističnega Društva Lipa Chapter – Harley Davidson.

Obisk koncerta v Dijaškem domu Bežigrad

V četrtek, 25. 5. 2023, je v atriju Dijaškega doma Bežigrad potekal koncert raznovrstne glasbe in plesa, kjer so nastopali dijaki ljubljanskih dijaških domov ter gosta Natalija Krulec in Tomaž Ukamr.

 

Rezultati likovnega natečaja kulturne sekcije ŠKD VLDD

1. mesto Anžeta Pangerca na likovnem natečaju »Z mladostjo rastemo, v prihodnost verjamemo«

Maturantska parada

V petek, 19. maja 2023, so se tudi dijaki CIRIUS Kamnik udeležili najdaljše maturantske parade plesa na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Zaključni ples

V petek, 12. maja, so dijaki zaključnih letnikov zaplesali slavnostno četvorko.

 

Obisk Woopa

Vzgojna skupina internih dijakov je 4. 5. 2023 obiskala Woop center v Ljubljani. Mladostniki so se pomerili v bowlingu. Skupaj so preživeli čudovito športno-rekreativno popoldne.

Oživimo Šutno

V ponedeljek, 8. 5. 2023, se je skupina dijakov v okviru dejavnosti DOMSKE SKUPNOSTI z mentoricama udeležila delavnic, ki so jih v Domu kulture Kamnik organizirali snovalci projekta Revitalizacija starega mestnega jedra – primer Šutne.

Ustvarjanje mozaika

Na oddelku PPVIZ smo z mladostniki v tem šolskem letu pričeli z izdelavo modernih mozaikov, ki jih med drugim uporabljamo tudi kot medij za pomoč z umetnostjo.

Priprave na MEPI odpravo

V dneh 24. in 25. 4. 2023 se je skupina dijakov iz CIRIUS Kamnik, ki aktivno sodelujejo v projektu MEPI – Mednarodno priznanje za mlade, udeležila priprav na odpravo. Blaž, Anže, Daša in Rene so se v spremstvu vzgojiteljic Katje in Nadje podali na Koščevo učno pot na Ljubljanskem barju.

Dan Zemlje in Noč knjige

V sklopu inovativnih pristopov Pomoč z umetnostjo smo vzgojiteljice v četrtek, 20. 4. 2023, pripravile delavnice ter s tem obeležile Dan Zemlje in Noč knjige.

14. Ligaško prvenstvo v dvoranskem balinanju

V soboto, 15.4.2023, se je v telovadnici CIRIUS-a Kamnik odvijalo letošnje tretje tekmovanje posameznikov 14. ligaškega prvenstva v dvoranskem balinanju za kategorije BC1, BC2, BC3, BC4, BC5 in OPEN.

Dan odprtih vrat vzgojnih skupin

4.in 5. aprila se je odvil dan odprtih vrat vzgojnih skupin. 4. aprila so vzgojne skupine obiskali starši otrok in mladostnikov, ki obiskujejo dnevno obliko usposabljanja, 5. aprila pa še starši mladostnikov, ki v domu bivajo čez teden.

Gostovanje ljubljanskih dijaških domov v CIRIUS Kamnik

V četrtek, 16. marca, smo v CIRIUS Kamnik tradicionalno sprejeli večjo skupino mladih iz ljubljanskih dijaških domov.

Meddomski namiznoteniški turnir

Meddomski namiznoteniški turnirji so se nadaljevali tudi v preteklih mesecih.

Ogled gledališke predstave Ptičja farma v Trstu

V torek, 7. marca 2023, smo si v Tržaškem slovenskem gledališču v Trstu z mladostniki ogledali gledališko predstavo Ptičja farma.

Predstavitev didaktičnega pripomočka »Sova, ki te opomni vedno znova«

V sredo, 1. marca 2023, smo predstavili didaktični pripomoček z naslovom »Sova, ki te opomni vedno znova«, avtoric Tjaše Plazar in Marjete Jazbec.

Pustni ples

Na pustni torek smo priredili pustni ples, ki se ga je udeležilo veliko otrok in mladostnikov dnevnega usposabljanja. V večernih urah so maškare veselo rajale, na koncu pa smo izbrali najlepše in najbolj izvirne ter jih nagradili.

Odgrnitev mozaika

V sredo, 22. 2. 2023, smo v duhu meseca kulture obeležili pomemben skupnostni projekt. Priredili smo kulturni dogodek – ODGRNITEV MOZAIKA.

Odprtje skupinske razstave Dijaških domov ljubljanske regije in CIRIUSA

V četrtek, 2.2.2023, je bilo v prostorih Dijaškega doma Tabor v Ljubljani odprtje fotografske razstave na temo »Z MLADOSTJO RASTEMO, V PRIHODNOST VERJAMEMO«.

Delavnica gline

V letošnjem letu na delavnici gline, ki poteka vsak teden, ustvarjamo na temo narave, predvsem živali, ki nas obkrožajo.

Meddomsko tekmovanje v šahu

V torek, 17. januarja, smo tekmovali na meddomskem šahovskem tekmovanju dijaških domov ljubljanske regije, ki je potekalo v Dijaškem domu Tabor.

Tekmovanje dijaških domov v namiznem tenisu

10. januarja 2023 smo gostili namiznoteniški turnir za dijake dijaških domov.

Obisk Božička

V četrtek, 22. decembra 2022, sta nas v vzgojnih skupinah obiskala Božiček in njegov pomočnik.

Božično-novoletna nočitev

Po nekaj letih premora so se otroci in mladostniki dnevnega usposabljanja ponovno udeležili nočitve, ki je potekala v sredo, 21. decembra 2022, ter se tako pridružili internim mladostnikom pri slavnostni večerji in praznovanju novega leta.

Novoletna večerja v Domu

V sredo, 21. decembra, smo v Domu priredili božično novoletno večerjo s kratkim programom in plesom.

Ustvarjalna delavnica za otroke v Domu kulture Kamnik

8. 12. 2022, smo s skupinico internih dijakov in dijakinj CIRIUS Kamnik ter vzgojiteljicama Saro in Špelo izvedli ustvarjalno delavnico za otroke na temo klovnov.

Namiznoteniški turnir dijaških domov

V ponedeljek, 7. novembra, je bil v Dijaškem domu Ivana Cankarja odigran namiznoteniški turnir za dijake. 28. novembra pa v Jegličevem dijaškem domu še turnir za dijakinje.

V Ljubljano z vlakom

V mesecu novembru nam je uspelo z mladostniki izpeljati že dolgo načrtovano vožnjo z vlakom iz Kamnika do Ljubljane in nazaj.

Noč čarovnic

Juhu, uspelo nam je dobiti prave buče za izrezovanje in začelo se je rezanje ter kopanje po buči.

Državno prvenstvo v dvoranskem balinanju

V soboto, 22.10.2022 se je v telovadnici OŠ Puconci v Prekmurju odvijalo letošnje Državno prvenstvo posameznikov in parov v dvoranskem balinanju.

Priredba pesmi Vsi ljudje hitijo

Pesem Nece Falk, Vsi ljudje hitijo, sta pod mentorstvom vzgojiteljice Petre Zore odpela Melani Pyvovar in Nejc Pernuš. 

(Skupno 315 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost