Skoči na glavno vsebino
V soboto, 25.11.2023, se je v telovadnici OŠ Puconci v Prekmurju odvijalo letošnje Državno prvenstvo posameznikov v dvoranskem balinanju. Center Cirius Kamnik so zastopali naslednji tekmovalke in tekmovalci: Klara Senica, Nika Škof, Bor Tit Jerlah, Tilen Kolenc, Blaž Adamlje in Erik Jan Jarec.
Rezultati:
1.mesto – Blaž Adamlje (BC4), Erik Jan Jarec (BC5)
2.mesto – Bor Tit Jerlah (BC3)
3.mesto – Tilen Kolenc (BC5)
4.mesto – Nika Škof (BC3), Klara Senica (OPEN)
 
Na športnih terenih smo bili priče napetim in tesnim obračunom med posamezniki, kjer so odločale malenkosti. Prvenstvo je bilo zahtevno, saj se je nivo igranja dvoranskega balinanja v Sloveniji močno dvignil. Za vrhunske rezultate so bile potrebne izkušnje, mirne roke in visoka stopnja osredotočenosti. Ponosni smo, da imamo takšne šampione tudi v našem centru. Blaž Adamlje je postal prvi državni prvak v dvoranskem balinanju v kategoriji BC4 v zgodovini tega športa pri nas, ki je zastopal barve Cirius-a. Pokazal je veliko zrelosti v igri, navduševal z atraktivnimi potezami in ohranil mirnost v igri, ko je bilo to najbolj potrebno. Na zmagovalnem odru se mu je pridružil v kategoriji BC5 tudi Erik Jan Jarec. Njegova sproščenost v igri je lahko navdih vsem mladim tekmovalcem, ki šele prihajajo na površje in v tekmovalni ritem. Najboljši rezultat v športni karieri do sedaj z 2. mestom na državnih prvenstvih je uspel Boru Titu Jerlahu. Glede na to, da se z boccio resno ukvarja šele drugo leto, je pred njim še svetla športna kariera. S kančkom več sreče in boljšimi taktičnimi odločitvami bi lahko po srebrni oziroma bronasti medalji posegla tudi Tilen Kolenc in Nika Škof.
 
Velik poklon dobitnikom medalj, ki so si jih prigarali s trdim in vztrajnim delom ter pogumom, ki ga sleherni športnik potrebuje, da lahko premika svoje lastne meje. Iskreno in od srca vam čestitamo ter želimo, da uživate v zmagoslavju in odmevno proslavite svoje vrhunske dosežke. 👏🎉
 
Športni pozdrav !
 
Petra Zore, Barbara Urbanija, Irena Lamovec, Mojmir Mavrič

Related Images:

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost