Skoči na glavno vsebino

1. in 2. junija je v CIRIUS Kamnik potekalo že tradicionalno taborjenje Ob ognju doživetij. Po nekaj letih so se nam ponovno pridružili tudi gostujoči mladostniki iz Centra za sluh in govor Maribor ter Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana.

Rdeča nit taborjenja so bile zgodbe. Ob 16.30 smo se zbrali v jedilnici, kjer smo se pozdravili in zapeli himno taborjenja. V goste smo povabili dva izjemna človeka, paraolimpijca – parakolesarja Aneja Dopliharja in človeka mnogoterih talentov in navdiha Roka Bratovža, ki sta nam vsak zase predstavila svojo zgodbo – zgodbo, ki jo je spisalo njuno življenje. Sledil je piknik, krajši premor in zabava s hišnim bendom. Zabava in druženje ob glasbi je trajalo vse do 21.30, ko smo se uredili in odpravili v šotore ter zaspali.

Naslednje jutro so nas z bobni zbudili gostje iz Maribora. (Ne)naspani smo odšli na zajtrk in pospravili svoje šotore.  Po zajtrku so se začele delavnice, ki so bile pripravljene na podlagi različnih literarnih del. Zgodbe, ki so se prepletale z delavnicami so bile Pepelka, Moj dežnik je lahko balon, Kdo bo napravil Vidku srajčico, O makaronih, ki so šli na sprehod, Mojca Pokrajculja in druge. Po delavnicah smo se vrnili v jedilnico, kjer je sledila kratka predstavitev, kaj so otroci in mladostniki doživeli na delavnicah. Dan smo zaključili s kosilom, nato pa utrujeni in polni doživetij odšli domov.

Related Images:

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost