Skoči na glavno vsebino

V soboto, 16. 3. 2024 smo se v našem Centru udeležili letošnjega 1. ligaškega tekmovanja v dvoranskem balinanju. Barve našega centra v letošnjem letu zastopa kar 13 tekmovalk in tekmovalcev. To so: Karin Kraljič (OPEN), Klara Senica (OPEN), Janez Rogelj Boštar (OPEN), Nikolas Balažic (OPEN), Nika Škof (BC3), Zikret Hirkić (BC3), Bor Tit Jerlah (BC3), Blaž Adamlje (BC4), Enej Strazberger (BC5), Anže Strazberger (BC5), Ajna Dizdarević (BC5), Brina Markež (BC5) in Erik Jan Jarec (BC5).

Letošnje tekmovanje bo potekalo po nekoliko drugačnem sistemu, kot smo ga bili vajeni v preteklih letih. V vsaki kategoriji je samo ena tekmovalna skupina, v kateri nastopajo vsi tekmovalci iz te kategorije. Na prvih treh turnirjih posameznikov bodo tako tekmovalci nabirali točke. Četrti turnir posameznikov bo predstavljal tako imenovani »play-off« (ali po naše končnico), kjer se bodo za zmagovalca lige v polfinalnih in finalnih dvobojih pomerili štirje najbolje uvrščeni na ligaški lestvici. Podobno se bodo v končnici za mesta od 5 do 8 pomerili peto, šesto, sedmo in osmo uvrščeni tekmovalec.

Izjema je kategorija OPEN, v kateri bosta dve skupini A in B. V skupini A bo nastopalo 10 najbolje uvrščenih tekmovalcev iz lanskega ligaškega tekmovanja, v skupini B pa tekmovalci, ki so bili v lanskem ligaškem tekmovanju na koncu uvrščeni slabše od desetega mesta. V končnici se bodo prvi štirje iz skupine A med seboj pomerili za zmagovalca lige, od peto do osmo uvrščeni v skupini A pa za mesta od 5 do 8. Zadnji (deseto uvrščeni ) v skupini A se bo naslednje leto moral preseliti v skupino B, zmagovalec skupine B pa si bo priboril napredovanje v skupino A. V končnici se bosta pomerila tudi deveto uvrščeni iz skupine A in drugo uvrščeni iz skupine B za obstanek oziroma napredovanje v skupino A za naslednje tekmovalno leto.

RAZPORED TURNIRJEV V LETU 2024

  1. tekmovanje posameznikov: sobota, 16. marec 2024 (Cirius Kamnik)
  2. tekmovanje posameznikov: sobota, 20. april 2024 (Cirius Kamnik)
  3. tekmovanje posameznikov: sobota, 8. junij 2024 (Cirius Kamnik)

Play-off: sobota, 14. september 2024 (Cirius Kamnik)

Tekmovanje ekip in parov: sobota, 12. oktober 2024 (Cirius Kamnik)

DRŽAVNO PRVENSTVO 2024

Posamezniki: sobota, 3. november 2024 (Puconci)

Ekipe in pari: sobota, 30. november 2024

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem želimo veliko uspeha na tekmovališčih in privoščimo jim, seveda, tudi kanček športne sreče.

Mentorji: Irena Lamovec, Petra Zore, Barbara Urbanija, Mojmir Mavrič

Related Images:

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost