Skoči na glavno vsebino

Poklicna matura za tekoče leto poteka v treh rokih:

  • spomladanskem (maj-junij)
  • jesenskem (avgust)
  • zimskem (februar)

Koledar: https://www.ric.si/poklicna-matura/koledar-poklicne-mature/

Če dijaki opravijo vse obveznosti, lahko pristopijo k maturi v spomladanskem roku, sicer pa po opravljenih popravnih izpitih, v jesenskem ali zimskem roku. Kandidati s posebnimi potrebami lahko opravljajo poklicno maturo v dveh delih, vendar morajo oddati predčasno prošnjo za to, uveljavljajo lahko tudi prilagoditve, ki jim pripadajo glede na odločbo oziroma strokovno mnenje.

Dijaki s posebnimi potrebami oz. z odločbami o usmeritvi lahko uveljavljajo pravice za kandidate s posebnimi potrebami. To pomeni, da lahko opravljajo poklicno maturo v dveh delih. Kandidati s posebnimi potrebami lahko na poklicni maturi uveljavljajo prilagoditve pri pisnem in ustnem izpitu:

  • podaljšan čas pri pisnem in ustnem izpitu
  • povečava iz A4 na A3
  • pisanje s pomočjo računalnika
  • pisanje s pomočjo pisarja
  • pisanje v posebnem prostoru

Več informacij o poklicni maturi najdete na spletnih straneh Državnega izpitnega centra (RIC): http://www.ric.si/poklicna_matura/splosne_informacije/

Poklicna matura je sestavljena iz skupnega in izbirnega dela, skupaj štirih predmetov. Z njo si kandidati pridobijo strokovno izobrazbo, ki jim daje pravico nadaljevanja študija v višjih in visokih strokovnih programih z ustreznimi vpisnimi pogoji.

Skupni del sestavljata slovenščina in strokovni predmet (ekonomski tehnik – gospodarstvo oziroma elektrotehnik – elektrotehnika), izbirni del pa matematika ali tuji jezik ter četrti predmet (izdelek oziroma storitev z zagovorom v programu ekonomski tehnik in elektrotehnik).

https://www.ric.si/poklicna-matura/predmeti/

Več informacij lahko dobite pri tajnici poklicne mature Veri Vrhovnik osebno ali na vera.vrhovnik@cirius-kamnik.si.

Natančni razpored si lahko ogledate TUKAJ.

Related Images:

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost