Skoči na glavno vsebino

ŠPORTNI DAN V ARBORETUMU

V ponedeljek, 17. 6. 2024, so imeli učenci nižje stopnje športni dan. Odpravili so se v Arboretum Volčji Potok, kjer so se sprehodili med prelepimi, cvetočimi, dišečimi cvetlicami.

Likovni natečaj Narodne galerije Moj odsev, moja zgodba

Nail Lelić, učenec 3. r. OŠ CIRIUS Kamnik, je na likovnem natečaju Narodne galerije Moj odsev, moja zgodba med 1200 prispelimi likovnimi deli zasedel 4. mesto.

Jadranje – 3. dan

Tretji dan jadranja smo se po jutranjem kopanju in zajtrku odpravili do Portoroža.

Jadranje – 2. dan

Jadranje z Optimisti letos poteka od 12. 6. 2024 do 15. 6. 2024.

Jadranje – 1. dan

Utrinki prvega dneva jadranja z Jadralnim klubom Optimist.

Obisk Zapric

V sredo, 12. 6. 2024, smo učenci prvega triletja obiskali muzej – grad Zaprice in si v sklopu Medobčinskega muzeja Kamnik ogledali vrsto zanimivih zgodovinskih in etnoloških najdb iz Kamnika in okoliških občin.

Križnikov festival

Manca Potočnik, učenka 6. r., je v okviru Križnikovega pravljičnega festivala 2024 na likovnem natečaju  Jenkret je biv … osvojila 3. mesto v skupini 2. triletja.

Finalno tekmovanje v namiznem tenisu

Na OŠ Petrovče je 10. 6. 2024 potekalo finalno tekmovanje v namiznem tenisu za osnovnošolce.

Snovik

Učenka 9. EIS, Elina Hasanbegović, je z absolutno zmago na literarnem natečaju Term Snovik prejela nagradni športni dan v termah.

Igraj se z mano

Na sončno četrtkovo dopoldne so se učenci nižje stopnje odpravili na 18. mednarodni festival »Igraj se z mano«. Festival je na Kongresnem trgu v Ljubljani potekal od torka, 28. 5. 2024, do sobote, 1. 6. 2024.

Obisk Železniškega muzeja Slovenskih železnic

V torek, 28. 5. 2024, smo z učenci predmetne stopnje OŠ obiskali Železniški muzej Slovenskih železnic v Ljubljani.

Gledališka predstava Rdeča kapica

Učenci 6. razreda so pri pouku književnosti dobili idejo, da bi se preizkusili v gledališki predstavi. Odločili smo se, da za ta namen priredimo pravljico o Rdeči kapici, ki sta jo zapisala brata Wilhelm in Jakob Grimm.

Naravoslovni dan – obisk čebelnjaka

V četrtek, 23. 5. 2024, smo z učenci višje stopnje izpeljali naravoslovni dan na temo čebelarjev.

Obisk Čebelarske zveze Lukovica

V četrtek, 16. 5. 2024, smo učenci nižje stopnje obiskali Čebelarsko zvezo Slovenije na Lukovici.

Tabor v Bohinju

V sredo, 8. 5. 2024, smo se učenci od 1. do 3. NIS s spremljevalci odpravili na nepozabno pustolovščino v Bohinj. Namestili smo se v čudovitem CŠOD Bohinj.

Hiša domačih okusov Pr’ Čop

V četrtek, 9. 5. 2024, je bil eden izmed razredov posebnega programa povabljen na kuharske delavnice in pravo kulinarično razvajanje v Podkum v Hišo domačih okusov Pr’ Čop.

DAN PROSTOVOLJSTVA

Kot sedaj že tradicionalno, so nas tudi letošnje leto obiskali in nam popestrili šolski dan prostovoljci iz podjetja Krke.

Laško – turnir v namiznem tenisu

Po počitnicah je učence 6. in 9. razredov čakalo nacionalno preverjanje znanja. Da so se nekoliko sprostili, smo jih v sredo, 8. 5. 2024, peljali na ogled namiznoteniškega turnirja za invalide v Laškem, ki velja za enega najmočnejših turnirjev na svetu.

Veslanje po Ljubljanici

Učenci 6.–9. EIS ter 5.–9. NIS so se v petek, 26. 4. 2024, dan pred majskimi počitnicami odpravili na športni dan v Ljubljano – manjša skupina na veslanje po Ljubljanici, večina pa na vožnjo z ladjico do ROG-a.

ŠOLA V NARAVI ZA UČENCE OD 5. DO 9. NIS

Učenci oddelkov 5.–9. NIS smo imeli od 17. do 19. 4. 2024 šolo v naravi. Spali smo v »Hotelu CIRIUS« in vsakodnevno odhajali na izlete.

Dan knjige v PPVI

Dan knjige smo v posebnem programu obeležili s sedaj že tradicionalno izmenjevalnico knjig.

MATP V KRANJU

Štirje učenci Posebnega programa so se v četrtek, 18. 4. 2024, udeležili 19. iger MATP gorenjske regije.

Lov na skriti zaklad

V oddelkih PPVI smo v dneh od 9. do 15. aprila 2024 izkoristili lepo vreme in izvedli športni dan – Lov na skriti zaklad.

„Tek zdravja“

Naši učenci so se v petek, 12. 4. 2024, udeležili že 22. prireditve „Tek zdravja“, ki so jo organizirali na Srednji zdravstveni šoli v Slovenj Gradcu.

Državno prvenstvo v namiznem tenisu za OŠPP

Trije naši učenci, Manca Potočnik, Maj Guštin Jurkošek in Peter Rus, so se udeležili DP v namiznem tenisu v Litiji.

Popoldansko druženje

V torek, 19. 3. 2024, smo učitelji PPVI za starše, stare starše in učence organizirali popoldansko druženje.

Marčevske delavnice v PPVI

Mesec marec smo v posebnem programu še posebej posvetili dekletom, ženam, mamicam in babicam. Izvedli smo dan dejavnosti v dveh delih, na katerem smo se skupaj z učenci pripravljali na popoldne, namenjeno v prvi vrsti ženskam.

Hiša eksperimentov

V ponedeljek, 4. 3. 2024, smo na osnovni šoli izvedli naravoslovni dan, in sicer so nas obiskali izvajalci iz Hiše eksperimentov.

Uspeh učencev OŠ CIRIUS Kamnik na 16. literarnem natečaju 2024 Term Snovik na temo »OD VIZIJE DO URESNIČITVE«

V otroški kategoriji (do 15 let) sta prvo in drugo mesto osvojili učenki 9. EIS CIRIUS Kamnik, in sicer je priznanje za prvo mesto prejela Elina Hasanbegović, drugouvrščena pa je bila Scarlett Oven.

Čudovit nastop Nine Pušlar v CIRIUS Kamnik

V torek, 27. 2. 2024, smo bili priča resnično čarobnemu dogodku! Nina Pušlar je s svojim neverjetnim glasom in energijo ob spremljavi Mihe Goršeta ustvarila čudovito vzdušje.

Brazilski dan

13. 2. 2024, na pustni torek, smo za učence višje stopnje OŠ CIRIUS Kamnik pripravili mednarodni dan, na katerem so bolje spoznali Brazilijo.

ZBORNIK »TEDEN UMETNOSTI V ŠOLI IN VRTCU 2023«

Izšel je Zbornik državnega projekta Teden umetnosti v šoli in vrtcu. V projekt se je na pobudo Ditke Kobol v preteklem šolskem letu vključila tudi OŠ CIRIUS Kamnik.

Kulturna prireditev pred Prešernovim dnevom

V sredo, 7. 2. 2024, je CIRIUS Kamnik obiskal mladi harmonikar Primož Kobol, sin naše učiteljice slovenščine, Ditke Kobol.

Obisk Muzeja sodobne umetnosti Metelkova

V sredo, 31. 1. 2024, smo učenci nižje stopnje obiskali Muzej sodobne umetnosti Metelkova.

Cini, poligon, uganke in masaža

Z vami delimo nekaj foto utrinkov z druženja treh razredov PPVIZ s psičko Cini in njeno vodnico Jasno.

Kulturni dan Sapramiška

V petek, 26. 1. 2024, smo za učence nižje stopnje organizirali kulturni dan.

Obisk Cankarjevega doma v Ljubljani

23. 1. 2024 smo se z učenci višje stopnje odpravili v Ljubljano, da bi si ogledali našo največjo ustanovo za kulturne prireditve.

Streljanje z zračno puško

V sredo, 17. 1. 2024, so učenci višje stopnje obiskali strelišče na Rudniku. Ideja je prišla s strani učenca 9. EIS, Maja Crkvenjaša, ki že štiri leta trenira streljanje na tarčo z zračno puško in nam je želel predstaviti ta šport.

PPVI na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana

V četrtek, 11. 1. 2024, so se prvi štirje oddelki PPVI CIRIUS Kamnik odpravili na Brnik, in sicer na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana.

PARALIMPIJSKI ŠPORTNI DAN

Ob koncu decembra je na šoli potekal poseben športni dan, ki so se ga udeležili vsi osnovnošolski učenci, obenem pa smo v zavodu gostili še petošolce OŠ Frana Albrehta Kamnik.

Zaljubljeni žabec

Gledališka igra učiteljev PPVIZ

DECEMBRSKO DRUŽENJE S CINI

Zadnji obisk Cini in Jasne v tem koledarskem letu je bil prav poseben. Prvič zato, ker so bile dejavnosti športno-praznično obarvane, drugič pa zato, ker so se nam prvič pridružili učenci 1./2./3. NIS.

Ogled Tehnoparka Celje

V sredo, 13. 12. 2023, smo se z učenci predmetne stopnje osnovne šole odpravili na ogled Tehnoparka Celje.

Bronasti častni znak za učiteljico Ireno Lamovec

Učiteljica športne vzgoje, Irena Lamovec, že sedem let sodeluje v odboru inPlaninec, kjer organizirajo izlete v hribe za različne kategorije oseb s posebnimi potrebami in izobraževanje planinskih vodnikov.

 

Likovna razstava o Alvinu

V ponedeljek, 4. 12. 2023, je bilo v CIRIUSU odprtje Likovne razstave Alvin, ki je bila posvečena dolgoletnemu sodelavcu, terapevtskemu kužku Alvinu in njegovi vodnici Irmi Golob.

Okraševanje smrečice na Šutni

V ponedeljek, 4. 12. 2023, smo z učenci posebnega programa na Šutni okrasili eno izmed smrečic in s tem pomagali pričarati praznično vzdušje v Kamniku.

Obisk Ambasadork nasmeha, vodnice Alenke Mozer in terapevtske psičke Maye v PPVIZ 4./5./6. Š

Prvi dan decembra sta nas obiskali Ambasadorki nasmeha Alenka in Maya.

Likovni izdelki učencev

Barve jeseni izpod rok najmlajših učencev OŠ CIRIUS Kamnik.

LETOS SE BOMO PRIDRUŽILI AKCIJI »BOŽIČEK ZA EN DAN«

Odločili smo se, da bomo letos tudi mi Božičkovi pomočniki in nekomu z darilom pričarali nasmeh na obraz.

OBISK KNJIŽNICE FRANCETA BALANTIČA KAMNIK

V četrtek, 23. 11. 2023, smo učenci višje stopnje OŠ (NIS in EIS) v sklopu obveznega dela šolskega programa obiskali Knjižnico Franceta Balantiča Kamnik (KFBK) – projekt “Rastem s knjigo”.

Naše ure športa s Cini

Naj vam opišemo naše ure s Cini.

Štorkljica Minca Binca

V torek, 20. 11. 2023, smo v CIRIUSU dobili prav poseben obisk. Iz Gledališča ŠKUC je k nam priletela štorkljica Binca Minca (Kaja Juvan) in s predstavo »Štorkljica Binca Minca dobi bratca« razveselila učence oddelkov PPVIZ in OŠ.

Plesni dan s Patricijo in Nežo

15. 11. 2023 sta nas obiskali plesalki Patricija in Neža, ki aktivno delujeta doma in v tujini. Predstavili sta nam balet in sodobni ples.

Prvo srečanje z opero

V torek, 14. 11. 2023, so se učenci nižje stopnje odpravili v ljubljansko Opero.

Domovci

V centru CIRIUS Kamnik smo si 8. 11. 2023 v veliki telovadnici učenci višje stopnje OŠ in dijaki SŠ ogledali gledališko predstavo – monodramo »Domovci«.

UDELEŽILI SMO SE 28. LJUBLJANSKEGA MARATONA

Sobotnega (21. 10. 2023) Ljubljanskega maratona se je udeležilo kar 36 učencev Osnovne šole CIRIUS Kamnik. Spremljalo jih je 19 zaposlenih.

Zasaditev dreves v Eko parku CIRIUSA

23. 10. 2023 smo organizirali smo dan dejavnosti: učenci osnovne šole in dijaki srednje šole so združili svoje moči in posadili drevesa.

Hišica selivka

V sredo, 18. 10. 2023, smo imeli v šolski knjižnici posebno prireditev, na katero so bili povabljeni vsi prvošolci in njihovi sošolci.

MAYA NA OBISKU v oddelku PPVIZ 4. Š/5. Š/6. Š

Mayo je v razred pospremila Uliana. Veliko oranžno torbo je pripeljala kar na svojih kolenih. Le kaj ima Maya v njej? Nekaj smo že videli, a kaj še vse – to bomo raziskali drugič.

Atletski športni dan predmetne stopnje

Drugi športni dan so učenci preživeli na atletskem stadionu v Mekinjah, in sicer v torek, 10. 10. 2023.

Plaketa Antona Skale za Irmo Golob

V petek, 6. 10. 2023, je učiteljica Irma Golob prejela najvišje priznanje Društva specialnih in rehabilitacijskih pedagogov Slovenije – plaketo Antona Skale za leto 2023, in sicer za življenjsko delo in tudi za posebej uspešno delo ter nadpovprečne rezultate.

Teden otroka v PPVIZ

Ob tednu otroka, ki smo ga letos obeleževali od 2. do 8. oktobra, smo se tudi oddelki PPVIZ radovedno spraševali ‘zakaj’ in odgovarjali z ‘zato’.

OBISK PRIRODOSLOVNEGA MUZEJA V LJUBLJANI

3. 10. 2023 smo z učenci od 1. do 5. razreda OŠ obiskali Prirodoslovni muzej v Ljubljani. Udeležili smo se dveh vodenih delavnic.

Dan dejavnosti – PPVIZ na kmetiji Pod kostanji

Nekega septembrskega dopoldneva se je skupina učencev posebnega programa odpeljala na Kmetijo pod kostanji.

Športni dan – Gradiško jezero

V sredo, 27. 9. 2023, smo imeli učenci razredne stopnje športni dan. Odpeljali smo se do bližnjega Gradiškega jezera.

Plavalno tekmovanje za OŠ in SŠ v Ribnici

V sredo, 20. 9. 2023, se je v novem, 25-metrskem bazenu, v Ribnici odvijalo tekmovanje v plavanju za nekategorizirane tekmovalce osnovnih in srednjih šol ter paraplavalce.

Prvi športni dan PPVIZ

Prvi športni dan za oddelke PPVIZ smo zaradi slabega vremena izpeljali v telovadnici.

Vodiškarjeva kmečka hiša – dan dejavnosti

V sredo, 13. 9. 2023, so imeli učenci od 1. do 4. razreda EIS in NIS naravoslovni dan. Odpravili so se na ogled Vodiškarjeve kmečke hiše v Nevljah pri Kamniku.

Športni dan na predmetni stopnji, 12. 9. 2023

Prvi športni dan je namenjen kolesarjenju in pohodništvu.

Alenka, Maya, dobrodošli

OBISK DELOVNEGA PARA DRUŠTVA ZA TERAPIJO Z ŽIVALMI AMBASADORJI NASMEHA

Prvi šolski dan

Prvi šolski dan je poln upanja in novih načrtov. Je prazen list, ki bo ob koncu leta popisan z mnogimi zgodbami.

Zaključna prireditev OŠ CIRIUS Kamnik

V četrtek, 22. 6. 2023, so učenci OŠ CIRIUS Kamnik pripravili prireditev ob zaključku šolskega leta ter ob dnevu državnosti.

Piknik skupin posebnega programa vzgoje in izobraževanja

V torek, 20. 6. 2023, smo na dvorišču CIRIUSA Kamnik organizirali piknik za vse razrede PPVIZ.

Dan dejavnosti v PPVIZ – gasilci

V ponedeljek, 19. 6. 2023, so učence PPVIZ obiskali gasilci iz Kamnika.

Likovni natečaj Narodne galerije v Ljubljani

Tema: Ne-vidna moč

Likovni natečaj OŠ Ivana Skvarče Zagorje: Jaz, umetnik

Tema: Med krošnjami

Likovni natečaj 16. Cici umetnije, Mladinska knjiga

Tema: Moj knjižni junak

Jadranje 2023

Petnajst učencev in mladostnikov je skupaj z dvema učiteljicama ter vzgojiteljico preživelo nepozabne štiri dni na jadranju. To je potekalo od 14. do 17. 6. 2023.

Nagradni izlet za 2. EIS

V petek, 16. 6. 2023, smo se z učenci 2. EIS razreda odpravili na izlet z vlakom iz Kamnika do Domžal, kjer smo si najprej ogledali Slamnikarski muzej.

Valeta

V četrtek, 15. 6. 2023, so se učenci 9. razreda Osnovne šole CIRIUS Kamnik poslovili z valeto.

Zaključni izlet 9. EIS

V sredo, 14. 6. 2023, smo se z učenci 9. EIS odpravili na zaslužen zaključni izlet.

Sprejem pri županu

Nekaj utrinkov iz podelitve priznanj najboljšim učencem in dijakom v kamniški občini 13. 6. 2023.

Predaja ključa

Učenci 9. EIS so v petek, 9. 6. 2023, pripravili predajo ključa za učence 8. EIS in 8. NIS razreda.

Alvinova zgodba

V petek, 2. junija 2023, je Alvin, šolski pes, zadnjič prestopil prag šolske knjižnice.

Na sprehodu s Cini

Cini je terapevtska psička, ki nas že nekaj let dvakrat mesečno obiskuje in razveseljuje.

Animacija letni časi

Z učenci 3. in 4. stopnje posebnega programa smo naredili animacijo na temo letni časi.

Mednarodno likovno tekmovanje

Nekaj učencev naše šole je prejelo nagrade in priznanja na likovnih natečajih.

Tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani

Zmagovalci Tekmovanja za čiste zobe ob zdravi prehrani CIRIUSA Kamnik so bili 1. in 2. NIS, razredničarke Andre Goršič.

17. mednarodni festival »Igraj se z mano«

Učenci nižjih razredov ter učitelji in spremljevalci, smo se v ponedeljek, 29. 5. 2023,  udeležili 17. mednarodnega festivala »Igraj se z mano«, ki je potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Šola v naravi – zadnji dan

Učenci 6. EIS bomo ves teden preživeli v Domu paraplegikov v Pacugu v šoli v naravi.

Šola v naravi – 4. dan

Učenci 6. EIS bomo ves teden preživeli v Domu paraplegikov v Pacugu v šoli v naravi.

Šola v naravi – 3. dan

Učenci 6. EIS bomo ves teden preživeli v Domu paraplegikov v Pacugu v šoli v naravi.

Šola v naravi – 2. dan

Učenci 6. EIS bomo ves teden preživeli v Domu paraplegikov v Pacugu v šoli v naravi.

Šola v naravi – 1. dan

Učenci 6. EIS bomo ves teden preživeli v Domu paraplegikov v Pacugu v šoli v naravi.

Dan ljubezni

Učenci OŠ in zaposleni v CIRIUS Kamnik smo se v torek, 23. 5. 2023, prvič pridružili vseslovenski pobudi, ki je že 11. leto zapored namenjena praznovanju dneva ljubezni.

Gledališka predstava Mojca Pokrajculja

Učenci 7. in 8. razreda Osnovne šole CIRIUS Kamnik so za svoje starše pripravili gledališko predstavo Mojca Pokrajculja.

Specialna olimpijada gorenjske regije na Jesenicah

V soboto, 20. 5. 2023, so se trije učenci posebnega programa na Jesenicah udeležili regijskih iger Specialne olimpijade gorenjske regije.

Prostovoljci podjetja Krka, d. d. in čarodej Jani

V četrtek, 11. 5. 2023, so nas obiskali prostovoljci iz podjetja Krka, d. d., Novo mesto.

Alvin zadnjič v šoli

Alvin, šolski pes v CIRIUS Kamnik, se je po enajstih letih dela poslovil od svojih učencev.

PPVI v Hiši kranjske čebele Višnja Gora

7 oddelkov PPVI CIRIUS Kamnik je v začetku maja obiskalo doživljajsko razstavo, kjer so spoznavali čebelji svet preko multimedijskih vsebin.

Športni dan

V petek, 5. 5. 2023, smo imeli športni dan. Sprehodili smo se okoli Gradiškega jezera.

Ex Tempore

V petek, 5. maja 2023, smo se opravili na 27. mednarodni likovni Ex Tempore, ki ga organizira Osnovna šola Jurija Vege iz Moravč.

Športni dan - sedeča odbojka

V torek, 25. 4. 2023, smo v CIRIUS Kamnik gostili tri slovenske reprezentantke v sedeči odbojki.

Terapevtski kužki

V CIRIUS Kamnik redno prihaja šest delovnih, t. i. terapevtskih kužkov društva Ambasadorji nasmeha.

15. likovno srečanje šol s prilagojenim programom

V četrtek, 20. aprila 2023, smo se z učenci odpravili na 15. likovno srečanje šol s prilagojenim programom, ki ga organizira OŠ Dragotina Ketteja v Novem mestu.

Obisk Ambasadorjev nasmeha

V torek, 12. aprila 2023, so nas v posebnem programu obiskali štirje terapevtski pari, ki prihajajo iz oranžnih vrst Ambasadorjev nasmeha.

26. mednarodni likovni natečaj OŠ Danila Lokarja Ajdovščina

Z učenci OŠ CIRIUS Kamnik  smo sodelovali  na 26. mednarodnem likovnem natečaju OŠ Danila Lokarja Ajdovščina. Ustvarjali smo na temo Kraj sprememb.

Dan dejavnosti astronomija

Učenci 3. triletja so imeli v petek, 17. 3. 2023, dan dejavnosti na temo astronomije.

Varno in vzpodbudno učno okolje

Učenci 3. triletja smo imeli v torek, 14. 3. 2023, dan dejavnosti na temo Varno in spodbudno učno okolje. Pogovarjali smo se o naših mislih, čustvih in občutkih. Hkrati smo ta dan obeležili tudi mednarodni dan matematike in števila pi.

Mestni muzej Ljubljana

Učenci 1. triletja so bili na obisku v Mestnem muzeju Ljubljana. Obiskali so izkustveno delavnico „Dom nekoč“.

Zimski športni dan

V ponedeljek, 27. 2. 2023, smo se na razredni stopnji osnovne šole pomerili v raznih športnih igrah (kerling, kegljanje, hokej in balinanje).

Repki

V četrtek 2. 2. 23, sta nas obiskala reper Rok Terkaj in literarni zgodovinar dr. Igor Saksida. Učenci so uživali v njuni glasbeni predstavi otroške poezije z naslovom Repki.

Eko dan v PPVIZ

Oddelki Posebnega programa smo izvedli dan dejavnosti na temo EKO DAN, ki je bil namenjen EKO dejavnostim in skrbi za okolje.

Pust - razredna stopnja

Na pustni torek smo učenci in učiteljice razredne stopnje v različnih maskah preganjali zimo.

Related Images:

(Skupno 2.308 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost