Skoči na glavno vsebino

DOM CIRIUS Kamnik je pedagoška enota CIRIUS Kamnik. V Dom CIRIUS Kamnik se lahko vključijo otroci in mladostniki, ki so z odločbo usmerjeni v prilagojene in posebne vzgojno izobraževalne programe, ki jih izvajamo v Centru. V Domu izvajamo celostno podporo otrokom in mladostnikom v manjših skupinah in prilagojenih prostorih. Otroci in mladostniki so lahko vključeni v dva javno veljavna vzgojna programa, ki ju izvajamo bodisi v skupinah s celotedensko namestitvijo bodisi v vzgojnih skupinah dnevne oblike usposabljanja.

Pri načrtovanju, izvajanju in spremljanju vzgojnega dela nas vodi celosten pristop podpore. V ospredje postavljamo potrebe, močna področja, posebnosti, sposobnosti in zmožnosti vseh otrok in mladostnikov in vsakega posebej. Prilagajamo se vsakemu posamezniku, individualizirano načrtujemo in izvajamo vzgojno delo ter spremljamo napredek. Nudimo podporo pri izobraževanju, osebnostnemu razvoju in razvoju interesnih področij, izvajamo učenje za samostojno življenje in socialno vključenost. Pri tem se osredotočamo na učenje socialnih spretnosti, čustvenemu opismenjevanju in na učenje veščin za skrb zase.

Vzgojno delo poteka v vzgojnih skupinah, individualno, medskupinsko in z vključevanjem v lokalno in širše družbeno okolje. Vzgojne skupine vključujejo od 6 do 12 otrok in mladostnikov, ki jih vodi vzgojitelj. Za fizično in negovalno podporo pa so v vzgojnih skupinah tudi spremljevalci in varuhi negovalci.

Predstavitev življenja v vzgojnih skupinah (video).

Related Images:

(Skupno 530 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost