Skoči na glavno vsebino
Nočitev ob zaključni prireditvi

Spoštovani starši in skrbniki!

Obveščamo vas, da bomo v Centru organizirali nočitev, ki bo namenjena otrokom in mladostnikom, ki so vključeni v dnevno obliko usposabljanja.

DU nočitev bomo izvedli v četrtek, 22. 6. 2023, ko bo v Domu potekala ZAKLJUČNA PRIREDITEV.

DU nočitev je nadstandardna storitev, ki jo ponujamo skladno z veljavnim cenikom Centra in zajema: prenočitev, vključitev v manjšo skupino s strokovnim delavcev, vodenim vzgojnim programom ter celostno oskrbo, vključno s prehrano.

Cena DU nočitve je za vse otroke in mladostnike enotna in znaša 58,00 EUR (stroški redne prehrane, na katero je prijavljen vaš otrok oz. mladostnik, se za dan nočitve ne obračunajo).

V kolikor želite, da se vaš otrok oz. mladostnik udeleži DU nočitve, ki bo potekala 22. 6. 2023, izpolnite elektronsko prijavnico (kliknite na povezavo) – PRIJAVNICA, najkasneje do ponedeljka, 5. 6. 2023. Za dodatna pojasnila se obrnite na matičnega vzgojitelja.

DU nočitev se bo izvedla, če bo prijavljenih vsaj pet otrok oz. mladostnikov.

 

Lep pozdrav!

Načrtovanje šolskega leta 2023/2024
Spoštovani starši in skrbniki!

Pripravljamo se na novo šolsko leto 2023/24 in vas prosimo za sodelovanje. Načrtovati moramo potrebe po organiziranem prevozu, številu vključitev v vzgojne skupine in šolski prehrani.

V letošnjem letu smo vse potrebne obrazce pripravili v elektronski obliki. Prosimo vas, da jih izpolnite najkasneje do ponedeljka, 29. 5. 2023.

Obrazci (kliknite na ime obrazca, ki vas vodi na direktno spletno povezavo):

Pojasnilo:

  • JUTRANJE VARSTVO IN VZGOJNA SKUPINA DNEVNE OBLIKE USPOSABLJANJA:

Otroci in mladostniki, ki v CIRIUS Kamnik prihajajo dnevno, so znotraj celostnega usposabljanja vključeni v jutranje varstvo in v vzgojni program v dnevni obliki usposabljanja.

Jutranje varstvo poteka vsak dan pred pričetkom pouka, med 7.00 in 8.00 uro.

Vzgojni program v dnevni obliki usposabljanja se izvaja takoj po zaključku pouka, tj. od 11.40 dalje glede na urnik ter vse do organiziranih prevozov domov, tj. med 16.00 in 16.30 uro. Otroci in mladostniki, ki so vključeni v vzgojne skupine dnevne oblike usposabljanja, lahko odhajajo domov tudi z lastnim prevozom izven ur organiziranih odhodov, vendar le po predhodnem dogovoru.

Prosimo vas, da prijavnico izpolnite tudi v primeru, če ponujenih programov ne boste koristili.

  • PREHRANA:

Učenci in dijaki imajo v Centru možnost prijave na več obrokov. Skladno s kriteriji (materialni cenzus) imajo možnost uveljavljati subvencijo: učenci pri malici in kosilu, dijaki pa le pri malici.

Za več informacij se obrnite na socialno službo CIRIUS Kamnik.

  • ORGANIZIRAN PREVOZ:

V CIRIUS Kamnik so otroci oz. mladostniki vključeni v programe, ki potekajo od 8.00 do 16.30 ure. Skladno s tem načrtujemo prihode in odhode organiziranih prevozov: dnevne in vikend.

Učenci osnovne šole imajo na osnovi 56. člena Zakona o osnovni šoli (UR. L. RS, št. 81/2006) pravico do brezplačnega prevoza. Starši, ki sami opravljate prevoz, imate v skladu z zakonodajo možnost uveljavljati pravico do povračila potnih stroškov v matični občini.

Dijaki srednje šole, ki so težje ali težko gibalno ovirani, imajo pravico do brezplačnega prevoza. Če starši izvajate prevoz sami, imate pravico do povračila, ki jo urejate v našem Centru.

Lažje in zmerno gibalno oviranim dijakom omogočamo prevoz na organiziranih relacijah. Ti dijaki imajo pravico do nakupa subvencionirane vozovnice, ki jo uredijo na enem od prodajnih mest vozovnic javnega prometa (mesečna vozovnica = dnevni prevozi; vozovnica za 10 voženj = vikend prevozi).

Srečanje z motoristi
V torek, 30. 5. 2023, ob 17.00, bomo na parkirišču za Centrom ponovno izvedli srečanje članov motorističnega Društva Lipa Chapter – Harley Davidson z otroci in mladostniki našega Centra.

Vabimo vas, da se srečanja skupaj z vašim otrokom oz. mladostnikom udeležite. Za otroke in mladostnike, ki bodo ostali na srečanju, bo v Centru organizirano podaljšano varstvo do 17.00 ure, ko svojega otroka oz. mladostnika prevzamete sami. Udeležbo je potrebno najaviti, najkasneje do 25. 5. 2023, na elektronski naslov svetovalne delavke v Domu, Sare Justin Tratar: sara.justin@cirius-kamnik.si.

V primeru slabega vremena srečanje odpade.

Se vidimo!

Počitniško varstvo 2023
Spoštovani starši in skrbniki!

Obveščamo vas, da bomo tudi v letošnjem letu organizirali počitniško varstvo.

Za prijavljene otroke in mladostnike bo počitniško varstvo organizirano v dveh terminih:

  • termin: od ponedeljka, 26. 6. 2023 do petka, 30. 6. 2023 in
  • termin: od ponedeljka, 28. 8. 2023 do četrtka, 31. 8. 2023.

Počitniško varstvo zajema:

  • varstvo vsak dan od ponedeljka do četrtka med 7.30 in 16.30 uro in ob petkih med 7.30 in 16.00 uro,
  • organizacijo vodenih aktivnosti in prostočasnih dejavnosti znotraj manjših skupin,
  • osebno nego in oskrbo otrok in mladostnikov ter
  • prehrano, ki je plačljiva skladno s prijavljenimi obroki in se obračuna po izvedbi.

V času počitniškega varstva organiziran prevoz ne bo zagotovljen, zato zanj poskrbite sami.

V kolikor bi želeli, da se vaš otrok oz. mladostnik udeleži počitniškega varstva, izpolnite elektronsko prijavnico (kliknite na povezavo) –  PRIJAVNICA, najkasneje do srede, 31. 05. 2023.

Vašo prijavo bomo pred pričetkom izvajanja počitniškega varstva potrdili ter vam posredovali vse potrebne informacije za vključitev.

Za dodatna pojasnila se lahko obrnete na svetovalno delavko v Domu, na telefonsko številko 01/8301–333 ali na elektronski naslov sara.justin@cirius-kamnik.si.

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost