Skoči na glavno vsebino
NAGOVOR RAVNATELJICE DOMA (video)

 

Podpora in razvoj gibalno oviranih in drugih otrok in mladostnikov je poslanstvo Doma CIRIUS-Kamnik že od leta 1947, ko je bil ustanovljen Dom invalidne mladine Kamnik v Mekinjah, v Kamniku.

Danes Dom CIRIUS Kamnik deluje kot del sodobnega centra, ki se razvija kot vzgojno-izobraževalni, zdravstveno-terapevtski, športno-rekreativni ter strokovni center za gibalno ovirane otroke in mladostnike ter tudi za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami.

Osnovno vodilo vzgojiteljic in vzgojiteljev v Domu CIRIUS Kamnik je samostojno in neodvisno življenje ter nudenje podpore in priprave na študij, poklic, vključevanje v socialno varstvene programe in socialno vključevanje v najširšem smislu.

Pri izvajanju vzgojnega dela si kot pomembno vrednoto postavljamo dobre medosebne odnose in prijetno klimo v vzgojnih skupinah ter varno in spodbudno učno okolje za celosten razvoj vsakega posameznika.

 

»Podprimo moč otrok in mladostnikov, ki se skriva v njihovi nadarjenosti, zmožnostih, potencialih in sposobnostih. Podprimo njihova prizadevanja, da uresničijo svoje sanje in vizije.
Pomagajmo jim odkriti in raziskati njihove sanje, da dosežejo kakovost življenja po svoji meri.
Prihodnost pripada njim.«

 

(Vključujoča šola, 2017)

mag. Simona Rogič Ožek, prof. soc. ped.

Related Images:

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost