Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 23. 11. 2023, smo učenci višje stopnje OŠ (NIS in EIS) v sklopu obveznega dela šolskega programa obiskali Knjižnico Franceta Balantiča Kamnik (KFBK) – projekt “Rastem s knjigo”.

Pred tem smo se zbrali v šolski knjižnici CIRIUSA, kjer je potekala predstavitev šolske knjižnice, ki jo je pripravila knjižničarka Mateja Perko.

Ker je bilo informacij veliko, želodčki pa prazni (bil je ravno čas za malico), je zmanjkalo časa za predstavitev plakata »Kako se rodijo knjige«, ki ga bo učiteljica Ditka Kobol predstavila po posameznih razredih, prav tako tudi slikanico Alenke Juvan “O Rudolfu brez brkov in o Veroniki, ki je s kačjim repom namahala mamuta”.

Po malici smo se peš odpravili proti KFBK, kjer sta nam knjižničarki Erika in Milena predstavili projekt in razkazali knjižnico – za lažje delo smo se razdelili v dve skupini. Knjižničarka Milena nam je pokazala tudi več kot 500 let stare knjige, ki jih je knjižnici zapustil častni občan Kamnika, dr. Nikolaj Sadnikar in nam pripovedovala o mamutu, Erika pa nam je predstavila splošno knjižnico, prikazala knjižnično spletno stran, predstavila projekt »Rastem s knjigo« ter nam zavrtela videoposnetek, ki na kratko predstavi knjigo Modri otok, pisateljice Irene Androjna, ki jo bomo dobili v dar.

Čas je kar prehitro minil in morali smo se vrniti v šolo.

Naša učiteljica Ditka je poskrbela, da se bomo v knjižnico lahko vračali tudi sami, saj smo se danes vsi, ki smo to želeli, vpisali v knjižnico.

Danes je bil res poseben dan – prazničen na državni praznik ob dnevu Rudolfa Maistra in v tednu splošnih knjižnic.

Related Images:

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost