Skoči na glavno vsebino

15. 11. 2023 sta nas obiskali plesalki Patricija in Neža, ki aktivno delujeta doma in v tujini. Predstavili sta nam balet in sodobni ples. Skozi videokviz sta preizkusili tudi naše vedenje o plesu.

V drugem delu smo se tudi sami preizkusili kot plesalci, saj sta nam dekleti pripravili zanimivo delavnico. Na Jokeroutovo pesem Carpe Diem smo pripravili koreografijo, nato smo se šli še Zrcala, kjer smo ob umirjeni glasbi v parih izvajali plesne gibe, pri čemer smo morali biti karseda usklajeni.

Tako učenci kot zaposleni smo uživali in polni pozitivnih vtisov ugotovili, da je ples terapija za vsakogar. Veseli smo bili tudi skupinskega fotografiranja in avtogramov obeh deklet.

Še nekaj besed o plesalkah:

Neža Banovec je začetno plesno znanje pridobivala v plesnem klubu Wolfy pri Damjanu Gorjupu in na Konzervatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri Jani Kovač Valdes ter Sabini Schwenner. Nato se je prepisala na baletni oddelek in zaključila svoje izobraževanje na Gimnaziji Poljane ter Srednji baletni šoli. Njena plesna profesorica je bila Marinka Ribič. Poleg pridobivanja znanja na baletni šoli je osvajala moderne plesne tehnike tudi pri Kjari Starič Wurst. Po končani baletni šoli je šolanje nadaljevala na priznani plesni akademiji Iwanson v Münchnu, kjer je pridobila širok spekter znanj iz različnih sodobnih plesnih tehnik, improvizacije ter koreografije. Leta 2020 je postala plesalka junior kompanije Elephant in the black box pod vodstvom Antona Valdbauerja in Jeana Philippa Duryja. Bila je tudi nosilka štipendije Ministrstva za kulturo RS za specializirane poklice v kulturi v tujini. Ker jo je od nekdaj zanimalo poučevanje, se je kasneje vrnila v Slovenijo, kjer svoje znanje nadgrajuje s pedagoškega vidika na Univerzi v Ljubljani.

Patricija Crnkovič je priznana plesalka in koreografinja v slovenskem in mednarodnem prostoru. Svoje plesno znanje je pridobivala na Konzervatoriju za glasbo in balet Ljubljani ter v Plesnem društvu Kazina. Kot solistka je osvojila več naslovov evropske in svetovne prvakinje v mednarodni plesni organizaciji IDO. Leta 2017 je prejela tudi drugo nagrado na tekmovanju Evrovizijskih mladih plesalcev. Diplomirala je na Akademiji za umetnost Codarts v Rotterdamu. Skozi študij je sodelovala z belgijsko IB DANCE COMPANY in nizozemsko kompanijo ICK Amsterdam. Kot plesalka sodeluje v projektih slovenskih ter tujih koreografov in je avtorica štirih celovečernih predstav.

Related Images:

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost