Skoči na glavno vsebino

Učenci nižjih razredov ter učitelji in spremljevalci, smo se v ponedeljek, 29. 5. 2023,  udeležili 17. mednarodnega festivala »Igraj se z mano«, ki je potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Bil je čudovit, že prav poletno sončen dan, vzdušje otrok pa je bilo veselo ter razigrano. In prav je tako, saj smo se na festival prišli igrat! 😊 No, pa tudi nastopat. Z učenci smo pripravili glasbeno točko »Rumena podmornica«, pri kateri nastopa otroški zborček, trije glasbeniki na tolkalih in glavni pevec. Seveda pa tudi mornar, ki vabi vse otroke k sebi na podmornico. Pesem smo ponosno predstavili na velikem festivalskem odru, kamor so nas prišli spodbujat starši naših otrok, ravnateljica OŠ CIRIUS Kamnik, Isabelle Morel Bera in pomočnica ravnateljice OŠ CIRIUS Kamnik, Maja Poljanšek. Pod vodstvom Mirana Antonina je nastal tudi krasen video posnetek, ki se je virtualno predvajal na festivalu in si ga bo mogoče ogledati na spletni strani prireditelja in tudi na zaključni prireditvi CIRIUSA Kamnik, ki bo v petek, 23. 6. 2023.

Otroci so nastopali, imeli pa so tudi priložnost, da se igrajo, ustvarjajo, premagujejo ovire in se posladkajo. Namen festivala je pokazati, da je prav vsak izmed nas unikaten in pomemben, ter da se osebe s posebnimi potrebami prav tako želijo igrati, biti sprejete in imeti prijatelje. Zato prostovoljci in zaposleni na festivalu želijo pričarati prostor za igro in veselje, pri čemer jim pomaga lastno pozitivno vzdušje, ki ga ustvarijo s svojo energijo.

Na koncu lahko samo pritrdimo, da je prirediteljem festivala to tudi uspelo, zato smo se enoglasno strinjali, da se prihodnje leto zopet vidimo.

Zapisala: Tamara Gale Bešinsky

Related Images:

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost