Skoči na glavno vsebino

Učenci OŠ in zaposleni v CIRIUS Kamnik smo se v torek, 23. 5. 2023, prvič pridružili vseslovenski pobudi, ki je že 11. leto zapored namenjena praznovanju dneva ljubezni. V ta namen smo na ves glas prepevali in igrali vsem znano pesem Tadeja Hrušovarja in Dušana Velkaverha Dan ljubezni, ki jo je leta 1975 na izboru za Evrovizijo v Stckholmu na Švedskem izvedla vsem znana slovenska skupina Pepel in kri.

Srečali smo se tudi zato, da se ustavimo, se pogledamo, morda primemo za roke in objamemo. Želeli smo skleniti in utrditi prijateljske vezi in se spomniti na ljudi, ki jih imamo radi. Vsi želimo slišati, da nas ima nekdo rad in želi biti v naši družbi, zato smo zajeli vso ljubezen in jo s pesmijo poslali v nebo.

Dogodek se je nadaljeval ustvarjalno. Po asfaltu smo risali s kredami. Pred vhodom v Center je nastalo veliko različnih srčkov, rož, modrih misli in verzov.

Vsi smo mnenja, da mora praznovanje dneva ljubezni na tak način postati tradicija – vsaj enkrat na leto, čeprav si v resnici želimo, da bi se nam nekaj tako lepega zgodilo vsak dan.

Posnetek si lahko ogledate na povezavi.

Zapisala: Matejka Zagožen

Related Images:

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost