Skoči na glavno vsebino

Le kdo ne pozna deklice, ki ima srečo in najde cekinček, si kupi lonček in gre nabirat jagode? Zajame jo huda nevihta, a deklica najde rešitev in se zateče v svoj piskrček. To pa ne ostane neopaženo. Kdo vse jo obišče, kako Mojca ravna, in kaj se zgodi na koncu, gotovo že veste, pa vendar so učenci 7. in 8. razreda Osnovne šole CIRIUS Kamnik za svoje starše pripravili gledališko predstavo Mojca Pokrajculja po predlogi slovenske ljudske pripovedke, ki jo je za gledališče priredila Ditka Kobol.

Dobre tri mesece so se učenci pripravljali, preden so v četrtek, 18. 5. 2023, stopili na oder in se preizkusili v igranju, ki je vse prej kot lahko.

Da predstava ne bi bila monotona, je Miran Antonin poskrbel za glasbene točke, za sceno in kostume pa Maja Poljanšek.

Nastopili so: Elina Hasanbegović v vlogi Mojca Pokrajculje, Iza Bleiweis Trsteniška kot muha Pobrenčulja, Nail Perviz je bil žaba Poskakulja, Gal Kordič navihani veveriček Košatorepek, Maj Crkvenjaš se je predstavil z vlogo zajčka Trepetajčka, Hana Hribar je bila lisica Zvitatica, Mark Brgles najstrašnejši volk Ostrozobec in Tim Podbevšek medved Godrnjač. Program je povezovala Nika Flisar.

Ob koncu predstave so učenci dobili stoječe ovacije s strani staršev in ravnateljice OŠ CIRIUS Kamnik, Irena Trunk pa je s torto poskrbela za piko na i, kajti počil je lonec in predstave je bilo konec.

Skupina za torek, 30. 5. 2023, načrtuje dve ponovitvi.

Related Images:

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost