Skoči na glavno vsebino

V sredo, 15. 2. 2017 smo imeli v skupini PRP prilagojeno simulacijo »žive knjižnice«. V živi knjižnici so knjige ljudje, ki skozi dialog z bralcem ali bralko odpirajo vrata v lastne zgodbe in izkušnje. Živa knjižnica deluje kot katerakoli druga knjižnica: izposoja poteka za določen čas, bralci in bralke pa si lahko, potem ko knjigo preberejo in vrnejo, če želijo, izposodijo novo.
Namen žive knjižnice v naši skupini je bil, da mladostniki spoznajo nove osebe, ki imajo zanimivo življenjsko izkušnjo, zgodbo in jim postavljajo vprašanja. Povabili smo tri zanimive goste, žal, je ena gostja zbolela in zato ni mogla priti. Ena od gostov je bila portugalka, zato smo se sporazumevali v angleščini, oziroma smo za nekatere poskrbeli za prevod.
Mladostniki so bili razdeljeni v tri skupine, ki so krožile po treh prostorih. Vsaka skupina je imela na voljo 20 do 25 minut na posameznega gosta. Za manjkajočo gostjo smo pripravili papir in na podlagi njenega opisa, so mladostniki vprašanja napisali.
Bila je lepa in nova izkušnja! Mladostniki so uživali in pokazalo se je, da bi bili taki dogodki dobrodošli tudi v prihodnje.

Related Images:

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost