Skoči na glavno vsebino

Proslava ob zaključku šolskega leta, 21. 6. 2024

V petek, 21. 6. 2024, smo se pod ognjenimi zublji udeležili proslave ob zaključku šolskega leta in ob tem obeležili tudi državni praznik. Poslušalci so bili dobrodošli na potovanju skozi ognjevito zgodovino človeštva. Proslavo so prepletali izseki iz filma Odiseja 2001, pesmi in gledališki izseki.

Predstavitev zbornika Novi svetovi, 18. 6. 2024

Peta številka strokovnega zbornika Novi svetovi prinaša primere odlične prakse sodelovanja z učenci in dijaki s posebnimi potrebami, utemelji nove znanstveno podprte smernice svetovalnega dela v 21. stoletju, se razpiše o delovanju vseh treh razvojnih teamov CIRIUS-a, doda nekaj recenzij najnovejših knjig s področja čustvene in socialne inteligentnosti ter podpre nove vizije na področju praktičnega prilagajanja življenja s posebnimi potrebami.

Podelitev spričeval zaključnim letnikom, 17. 6. 2024

17. 6. 2024 smo se uradno poslovili od dijakov, ki zaključujejo nižje ali srednje poklicno izobraževanje in so uspešno opravili zaključni izpit. Na krajši prireditvi smo jim podelili spričevala, Lenart Skuk je za odličen uspeh prejel tudi knjižno nagrado.  Sledilo je druženje ob pogostitvi. Vsem dijakom želimo veliko uspeha na njihovi novi poti.

 

 

Ekskurzija v Stično in na Muljavo, 13. 6. 2024

Pred poletjem se srednješolci vsako leto podamo na ekskurzijo, na kateri spoznavamo Slovenijo. Letošnja nas je peljala na Dolenjsko. Ogledali smo si samostan Stična in Jurčičevo rojstno hišo na Muljavi. Tam nam je ga. Simona dolenjsko narečje predstavila s pomočjo kamišabaja. Preživeli smo lep in poučen dan.

 

 

Športni dan Brdo, 5. 6. 2024

Park Brdo pri Kranju je park, v katerem se sprehajajo tudi predsedniki. Večino dni v letu, ko protokolarnih obiskov ni, pa je posestvo odprto tudi za zunanje obiskovalce. Tudi skupina srednješolcev iz CIRIUS-a je izkoristila ta park in lepo vreme za pohod v različnih smereh.

 

 

PRP-jevci na Ljubljanskem barju, 20. 5. 2024

V ponedeljek, 20. 5. 2024, smo vse tri PRP skupine odšle na izlet na Ljubljansko barje. Najprej smo si ogledali  muzej Morostig, kjer smo se seznanili z zgodovino Ljubljanskega barja, spoznali njegove značilnosti ter si ogledali najdbe iz tega območja. Nato smo se s kombiji odpravili do pravega muzeja na prostem – rekonstrukcija kolišč.

 

Ekskurzija SŠ na Vrhniko in v Bistro, 21. 5. 2024

Na srednji šoli smo danes kljub dežju izvedli ekskurzijo na Vrhniko in v Bistro. Ogledali smo si Močilnik, najbolj znani izvir Ljubljanice. Pot smo nadaljevali v Tehniški muzej Bistra. V Cirius smo se vrnili polni novih vtisov in znanja.

 

Naravoslovni dan v CŠOD Snovik, 13. 5. 2024

Danes smo se z dijaki udeležili naravoslovnega dne v Snoviku. Najprej smo si ogledali izvir termalne vode, ki se jo uporablja v Termah, potem pa smo se peš sprehodili do Eko term Snovik in nazadnje izdelali različne namaze iz skute, jogurta in zelišč. Krožnike smo tudi okrasili.  Pred odhodom domov smo izvedli še dihalne vaje za sproščanje.

 

Državno tekmovanje iz finančne pismenosti, 10. 5. 2024

V petek, 10. maja 2024, je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani potekalo državno  tekmovanje iz finančne pismenosti. Sodelovale so 4 osnovne šole, 5 gimnazij in 10 strokovnih oz. poklicnih šol. Med petdesetimi tekmovalci in tekmovalkami sta naš center suvereno zastopala Martina Selšek in Edin Huskić iz 4. Kd.

 

Praksa španskih dijakov, Gureak, 8. – 19. 4. 2024

V času od 8. do 19. aprila smo v srednji šoli gostili skupino štirih španskih dijakov s spremljevalko iz ustanove Gureak, ki se nahaja v San Sebastianu v Baskiji. Z Gureakom, ki zaposluje in usposablja mlade ljudi s posebnimi potrebami, smo navezali stik pri projektu ‘Train for international trail’. 

 

Državno tekmovanje iz gospodarstva, 12. 4. 2024

V petek, 12. 4. 2024, je na Gimnaziji Franceta Prešerna v Kranju potekalo državno tekmovanje iz Gospodarstva. Udeležila se ga je dijakinja 4. letnika programa Ekonomski tehnik PTI Martina Selšek. Na tekmovanju je dosegla bronasto priznanje. Martini čestitamo za uspeh.

 

 

PRP v Izoli, 11. 4. 2024

Danes je bil zadnji dan našega tabora v Izoli. Preživeli smo ga na obali ob sproščanju ob glasbi narave – vetra in morskih valov. V parku pred našo nastanitvijo sta Anže in Ana zapela še zadnjo pesem, nato pa smo se polni novih vtisov poslovili od Izole in jo mahnili nazaj v Kamnik. Zaposleni in dijaki smo si bili enotni – imeli smo se lepo.

 

 

PRP v Izoli, 10. 4. 2024

Današnji dan je minil v spoznavanju Izole. Sprehodili smo se skozi mesto, si ogledali najlepše stavbe in se sprostili na obali ob okušanju odličnega sladoleda. Ob morju smo se vračali nazaj v našo nastanitev. Super kosilu je sledil počitek, nato pa smo bili ustvarjalni. Majice smo pobarvali z različnimi motivi in si tako ustvarili lep spomin na tabor. Večerji je sledila evalvacija dneva in zabava. Morski pozdrav.

 

 

PRP v Izoli, 9. 4. 2024

PRP-jevci se vam javljamo iz Izole. Srečno smo prispeli in bili že zelo aktivni. Sprehodili smo se ob morju in imeli kratko učno uro o morju, morskih živalih, rastlinstvu. Praznovali smo celo Nikin rojstni dan. Sedaj smo na večerni animaciji. Naj vam povemo, da je hrana odlična in v naši nastanitvi Floramare health resort so zelo prijazni. Morski pozdrav.

 

 

Kulturni dan, 3. 4. 2024

V sredo, 3. aprila 2024, smo se dijaki 2. Kcd, 4. Kcd in 5. Kab razreda odpravili v Domžale v okviru kulturnega dne. Ogledali smo si Slamnikarski muzej, kjer smo se naučili plesti kitke iz slame, iz katerih nastanejo slamniki. Po ogledu muzeja smo se odpravili v Knjižnico Domžale. Predstavili so nam razporeditev knjig v knjižnici in sistem, po katerem knjižnica Domžale deluje. Dijaki smo reševali tudi njihove premetenke in križanke.

 

 

Čistilna akcija, 29. 3. 2024

Danes smo z dijaki srednje šole izvedli čistilno akcijo. Počistili smo okolico šole. Letos smo vreče s smetmi napolnili le z  manjšimi odpadki, kar je pohvalno. Prosimo vse kadilce, da cigaretne ogorke mečejo v smetnjake.

 

Udeležba na državnem tekmovanju elektro in računalniških šol, 28. 3. 2024

Dne 28. 3. 2024 smo se udeležili  30. državnega tekmovanja elektro šol in 12. državnega tekmovanja računalniških šol Slovenije, ki je potekalo na Elektrotehniški-računalniški strokovni šoli in gimnaziji Vegova v Ljubljani. Ekipa iz našega zavoda je sodelovala v kategoriji računalnikar, sestavljala sta jo dijaka Ian Krstič in Lenart Skuk pod mentorstvom Silva Vidergarja.

 

Angleška bralna značka, 25. 3. 2024

Tekmovanja za angleško bralno značko – Epi Reading Badge 2024, ki je potekalo 25. 3. 2024, so se udeležili štirje dijaki iz 1.kab razreda in ena dijakinja iz 3.kb razreda. Vsi dijaki so se dobro odrezali. Za doseženi uspeh jima čestitamo.

 

Šolsko matematično tekmovanje Kenguru, 21. 3. 2024

V četrtek, 21. marca, je na šoli potekalo matematično tekmovanje. Udeležilo se ga je 10 dijakov. Štirje dijaki so dosegli bronasto priznanje. Med njimi sta bili najbolj uspešni dve dijakinji prvega letnika, ki sta se uvrstili na državno tekmovanje.

 

Športni dan na Bledu, 20. 3. 2024

Včeraj, na prvi pomladni dan, smo dijaki 3. c, 3. d in 4. Kcd obiskali Bled. Sprehodili smo se ob jezeru in uživali v lepoti, ki nam jo nudi narava. Počasnejši smo se odpravili okoli jezera, hitrejši pa so obiskali še razgledno točko Mala Osojnica.

 

Ogled Kamnika - grad Zaprice in Rojstna hiša Rudolfa Maistra, 19. 3. 2024

V torek, 19. 3. 2024, smo z dijaki 2. c in 2. d razreda v okviru interesnih dejavnosti  obiskali Medobčinski muzej Kamnik – grad Zaprice in Rojstno hišo Rudolfa Maistra. Na gradu Zaprice smo imeli organiziran ogled in delavnico – izdelovanje pečatov in žigov. Nato je sledil še ogled hiše Rudolfa Maistra.

 

18. mednarodni sejem učnih podjetij, 13. 3. 2024

Dijaki in dijakinje Srednje šole CIRIUS Kamnik so se 13. marca 2024 udeležili 18. mednarodnega sejma učnih podjetij v Celju. V konkurenci 38 učnih podjetij iz treh držav se je naše učno podjetje TEAM, d.o.o. ponovno uvrstilo med deset najboljših.

Predavanje o varovanju okolja, 12. 3. 2024

Na srednji šoli smo 12. 3. 2024 gostili predavateljico gospo Matejo Škerjanec s fakultete za gradbeništvo in geodezijo. Poslušali smo zanimivi predavanji na temo vode. Izvedeli smo marsikaj o Blejskem jezeru, suhih straniščih v visokogorju, onesnaževanju voda in vplivih na okolje, zemeljskih plazovih.

 

Državno tekmovanje mladih zgodovinarjev, 9. 3. 2024

Letošnje državno tekmovanje mladih zgodovinarjev je bilo v soboto, 9. 3. 2024, v Novem mestu. Tema tekmovanja je bila »Železna doba«. Tekmovanja sta se udeležila tudi dijaka naše šole, Bor Tit in Valentina. Čestitam jima za udeležbo in pokazano znanje.

 

Čebelarski dan, 26. 2. 2024

Dijaki dveh kombiniranih oddelkov so danes preživeli čebelarski dan v Brdu pri Lukovici. Spoznali smo pomen čebel in čebelarstva, seznanili so se z zgradbo čebeljega telesa in njihovim socialnim življenjem, z dolgo tradicijo čebelarstva v Sloveniji, spoznali poklic čebelarja in njegovo opremo. Posladkali smo se z medom in izdelali svečko iz čebeljega voska.

 

Valentinovo, 14. 2. 2024

Dan zaljubljencev v srednji šoli.

 

Pustovanje, 13. 2. 2024

Tudi na srednji šoli je bilo danes veselo pustno vzdušje z obveznimi krofi. Družili smo se v kavarni »Na vogalu«. Dogajanje so popestrile našemljene skupine iz drugih enot. Upamo, da smo pregnali »nič zimsko« zimo.

 

Proslava ob kulturnem prazniku, 7. 2. 2024

Na srednji šoli smo tudi letos ob kulturnem prazniku pripravili proslavo. Poklonili smo se največjemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu. Dijaki so že teden nazaj ustvarjali literarne spise. Najboljši trije so bili nagrajeni.

 

Šolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev, 31. 1. 2024

Na naši srednji šoli je zadnji januarski dan potekalo šolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev. Tema tekmovanja je bila »Železna doba«. Tekmovanja se je udeležilo 13 dijakov in najbolje so se odrezali Valentina, Bor Tit in Kristina. Zastopali nas bodo na državnem tekmovanju v Novem mestu. Želimo jim veliko uspeha.

 

Obisk sejma Alpe Adria, 1. 2. 2024

Dijaki 4. kcd in 4. kab smo obiskali sejem Alpe-Adria, v istem času je potekal tudi sejem okusov GASTexpo. Udeležili smo se lahko degustacije jedi in pijač. Na sejmu so se predstavila različna turistična društva ter prodajala svoje izdelke. Kdor je želel, si lahko pogledal tudi avtodome, prototipe hladilnikov in žarov.

 

Roditeljski sestanek skupin PRP, 1. 2. 2024

Roditeljski sestanek smo razredničarke in vzgojiteljice PRP-ja pripravile za starše vseh treh skupin skupaj. Poročale smo o preteklem delu in predstavile načrte za prihodnje mesece. V drugem delu sestanka smo izvedli sprostitveno delavnico z naslovom »Glina sprošča«.

Teden pisanja z roko, 22. 1. – 26. 1. 2024

Z dijaki Srednje šole smo v okviru Tedna pisanja z roko pripravili plakat na temo Zapisi o nas. Različne skupine dijakov so pripravile zapise o sebi in misli za naše zanamce. Izpostavili smo prednosti in slabosti pisanja z rokami. Plakat je tekom tedna dobil končno obliko in krasi steno slovenistične učilnice.

PRP v Knjižnici Domžale, 22. 1. 2024

V ponedeljek, 22. 01. 2024, smo se vse tri PRP skupine odpravile v knjižnico Domžale. Predstavili so  nam zgodovino knjižnice, ostale enote, aplikaciji Cobiss in Biblos ter nagrado Zlata hruška. Knjižnica ima dvigalo, zato je dostopna gibalno oviranim osebam. Zahvaljujemo se za gostoljubje, poučno in zanimivo predstavitev ter lepo izkušnjo.

Božični bazar skupine PRP, 22. 12. 2023

Zadnji šolski dan pred božično-novoletnimi počitnicami so dijaki PRP skupin pripravili božični bazar. Lahko ste videli, kaj dijaki pri pouku izdelujejo ter kupili drobna darilca. Vsem se zahvaljujemo za obisk na naši stojnici.

Sejem medsebojne delitve, 8. 12. 2023

V petek, 8. decembra 2023, je v CIRIUS Kamnik potekal že tradicionalni sejem medsebojne delitve. Osnovna ideja sejma je, da se izmenjajo predmeti, ki jih nekateri ne potrebujejo več, drugim pa lahko koristijo. Na sejmu vladalo živahno sejemsko vzdušje.

Božični bazar, 7. 12. 2023

Dijaki PRP skupin so v četrtek, 7. 12. 2023, pripravili božični bazar svojih izdelkov. Izbirali smo lahko med mozaiki, glinenimi izdelki, voščilnicami, naravnimi izdelki za nego ter nakitom. Ponovno nas lahko obiščete prihodnji četrtek med 10. in 11.30. uro.

Spletni Miklavžev sejem, 6. 12. 2023

Dijaki 4. d in 5. b programa ekonomski tehnik CIRIUS Kamnik so se 6. 12. 2023 udeležili spletnega Miklavževega sejma učnih podjetij (na ZOOM-u), ki ga je organizirala Centrala učnih podjetij Slovenije (CUPS). Predstavili so svoje izdelke in obiskali virtualne stojnice drugih učnih podjetij.

Praznična dekoracija v SŠ, 4. 12. 2023

Dijaki srednje šole so poskrbeli za božično-novoletno dekoracijo v SŠ. Postavili in okrasili so tri smrečice, ki nam pričarajo praznično vzdušje. Želimo vam lep in s čarobnostjo okrašen december.

Otvoritev razstave »Publicistična dejavnost Cirius Kamnik«, 5. 12. 2023

Vznemirljivo potovanje v preteklost se je prepletlo z brskanjem po arhivih ZUIM-a, sedaj CIRIUS-a. Obrodilo je sadove. Z združenimi močmi smo pripravili razstavo pisnega gradiva, ki je nastajalo od leta 1967 naprej.

Dijaki PRP-ja okrasijo smreko na Šutni, 4. 12. 2023

V ponedeljek, 4. 12. 2023, so vse tri PRP skupine odšle v mesto Kamnik. Najprej smo se odpravili do Šutne, kjer smo okrasili smrečico s svojimi unikatnimi okraski. Na koncu mrzlega sprehoda se je prilegel čaj in drugi topli napitki. Vsi smo zelo uživali.

Obisk učencev iz OŠ Antona Janše Radovljica, 1. 12. 2023

V petek, 1. 12. 2023, so nas v CIRIUS-u obiskali devetošolci in svetovalni delavki iz OŠ Antona Janše, Radovljica. Sprehodili so se po našem centru in bolje spoznali srednjo šolo, Dom, fizioterapijo in delovno terapijo. Vključili so se tudi k pouku.

Zaključno srečanje projekta Erasmus+ Train for international trail, 13. – 17. 11. 2023

Od 13. do 17. 11. 2023 je v Firencah potekal zaključni sestanek koordinatorjev projekta TFIT. Pripravila ga je ustanova Learningdigital, italijanska partnerica projekta. Evalvirali smo svoje delo in predstavili  končne izdelke projekta – slovar, veščine za življenje, interaktivna računalniško igra Seppo,  priročnik za učitelje in dnevnik mobilnosti.

 

PRP v Supernovi Kamnik, 13. 11. 2023

V ponedeljek, 13. 11. 2023, smo  vse tri PRP skupine odšle na izlet do Supernove v Kamniku. Tja smo se odpravili peš. Na poti so nas spremljali sonce, jesenske barve ter dobra volja. Vsi smo zelo uživali in se že veselimo naslednjega izleta.

Gledališka predstava Domovci, 8. 11. 2023

V centru CIRIUS Kamnik smo si 8. 11. 2023 v veliki telovadnici učenci višje stopnje OŠ in dijaki SŠ ogledali gledališko predstavo – monodramo Domovci. Mlada gledališka igralka Lara Wolf nas je popeljala v spomine na otroštvo v domu za zanemarjene otroke na Hrvaškem.

Sajenje dreves, 23. 10. 2023

V ponedeljek, 23. 10. 2023, smo v CIRIUS-u Kamnik posadili pet bukev. Donirala nam jih je   drevesnica in vrtni center Pro Horto Strgar d.o.o. iz Črnuč.  Učenci osnovne šole in dijaki srednje šole so združili svoje moči in posadili drevesa.

Drevesnici in vrtnem centru Pro Horto Strgar d.o.o. iz Črnuč se najlepše zahvaljujemo za donacijo.

Kulturni dan SŠ, 19. 10. 2023

V četrtek, 19. oktobra 2023, so se dijaki SŠ udeležili kulturnega dne v Narodni galeriji v Ljubljani. Prva skupina si je ogledala razstavo z naslovom Antični miti in junaške pripovedke, druga skupina pa razstavo z naslovom Slovenski impresionisti in njihov čas.

PRP v Arboretumu, 9. 10. 2023

Včeraj, 9. 10. 2023, smo vse tri PRP skupine odšle na izlet v Arboretum. Vreme nam je bilo zelo naklonjeno. Sprehodili smo se skozi park, občudovali rastline, drevesa in bili očarani nad razstavo buč. Na koncu sprehoda po parku smo si privoščili pijačo.

27. strokovno-športno srečanje elektrotehniških in računalniških šol Slovenije v Umagu, 6. – 8. 10. 2023

Ekipa zaposlenih iz Ciriusa se je udeležila 27. strokovno-športnega srečanja elektrotehniških in računalniških šol Slovenije v Umagu. Borili smo se kot levi.

Jesenski športni dan, 5. 10. 2023

Dijaki srednje šole v okviru programa jesenskega športnega dne obiskali Stari maln. Poslušali smo zgodbe starega mlina, ki nam jih je predstavila ga. Mirjam. Hitrejši pohodniki so si ogledali tudi bruhalnik Lintvern.

SŠ v CŠOD Bohinj, 3. dan

Ni slabega vremena za nas. Pregnali smo dež in spoznali nekaj bogate alpinistične zgodovine. 

SŠ v CŠOD Bohinj, 2. dan

Danes smo dan preživeli aktivno – orientacija, veslanje in plezanje. Fotografije kažejo, da uživamo. Vse lepo pozdravljamo iz Bohinja.

SŠ v CŠOD Bohinj, 2. – 4. 10. 2023

Srednješolci in spremljevalci smo srečno prispeli v Bohinj. Prvi dan smo preživeli ob lokostrelstvu in na pohodu. Naj slike govorijo.

Skupina PRP1 na gradu Zaprice, 25. 9. 2023

Skupina PRP1 je odšla na grad Zaprice. S ptičje perspektive smo si ogledali del Kamnika in preverili naše poznavanje markantnih zgradb. Ogledali smo si dvorišče gradu in nekaj zanimivih predmetov s preteklosti. Posebno zanimive so se nam zdele s slamo krite kašče. Zanimiva izjava dijaka: »To je bil najlepši začetek šolskega leta.«

Osvežimo znanje osebnih financ, 15. 9. 2023

V petek, 15. 9. 2023, so se dijaki 3. d, 4. kb in 4. kd udeležili kviza, kjer so se preizkusili v znanju osebnih financ. Kviz se je pričel ob 11. uri, končal pa ob 12.30 uri. Sestavljen je bil iz 20-ih vprašanj s področij bančnih posojil, zavarovanja in delnic. Dijakom je bil dogodek všeč.  

Prvi šolski dan, 1. 9. 2023

Počitnice so se zaključile in tudi dijaki Ciriusa so sedli v šolske klopi. V jedilnici smo priredili sprejem za novince, vsi ostali pa so začeli po razredih. Obiskala nas je tudi državna sekretarka Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, ga. Jasna Rojc. Po nagovorih so se dijaki z razredniki in spremljevalci odpravili v razrede, starši pa so uredili potrebne formalnosti.

Related Images:

(Skupno 1.932 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost