Skoči na glavno vsebino

Člani RT ONIRU razvijamo elektronsko obliko – spletno aplikacijo ONIRU (osebni načrt izobraževanja, rehabilitacije in usposabljanja), katere del je tudi IP – individualiziran načrt za posameznega otroka oz. mladostnika. Razvoj aplikacije temelji na strokovnih in zakonskih teoretičnih izhodiščih in dolgoletnih izkušnjah različnih strokovnih delavcev interdisciplinarnega tima pri delu z otroci in mladostniki z gibalno oviranostjo. Pri delu z otroci  oz. mladostniki se nam je že vrsto let nakazovala potreba po enotni obliki dokumenta, ki bi nam omogočal sočasno delo različnih strokovnih delavcev, možnost hitrega dostopa do informacij o otroku oz. mladostniku, hkrati pa bi dokument še vedno omogočal individualen pristop do posameznika in omogočal njegovo aktivno vlogo pri oblikovanju načrta dela, izvajanju le-tega in spremljanju napredka.

Poleg razvoja spletne aplikacije bomo poskrbeli za zaščito intelektualne lastnine in nadgradnjo aplikacije v skladu s spremembo zakonodaje. V delo bomo aktivno vključevali vse delavce Centra, na posameznih področjih pa tudi otroke oz. mladostnike in njihove starše oz. skrbnike.

Strokovna spoznanja bomo delili s strokovnimi delavci na izobraževanjih in tudi v obliki strokovnih člankov v domačih in tujih strokovnih revijah.  

Related Images:

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost