Novice

Udeležba na 49. Dnevih narodnih noš in oblačilne dediščine

09.09.2019
Tudi letos so se dijaki in dijakinje Srednje šole CIRIUS Kamnik udeležili tradicionalnih dni v Kamniku – Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine.
Mimoidočim so predstavili izdelke, ki jih delamo v CIRIUS Kamnik, predvsem v programu Postrehabilitacijski praktikum. Tako smo v okviru projekta Socialne vključenosti otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ponovno okrepili in stkali nove vezi z ožjim in širšim okoljem.
Tokrat zaradi nekoliko slabšega vremena ni bilo toliko obiskovalcev kot lani, vendar zaradi tega nič manj zanimivo in koristno. Udeleženi mladostniki in mladostnice so tako pridobili nove prodajne izkušnje, preizkusili pa so se tudi v komuniciranju v angleškem jeziku, saj so našo stojnico obiskali Američani, Nemci, Nizozemci …
Mimoidoči, kateri so za naše izdelke pokazali veliko zanimanja, so naš trud in pristop nagradili s prostovoljnimi prispevki.
Koristnost udeležbe na dogodku smo podkrepili z odločitvijo, da se Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine udeležimo tudi naslednje leto, ko bodo že petdeseti po vrsti.
avtor: Tomaž Bojc, profesor in član projekta SVLO