Novice

Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine

10.09.2018
Že dalj časa se trudimo, da bi okrepili vezi in sodelovanje z našim ožjim in širšim okoljem. Tako smo se v okviru projekta Socialne vključenosti otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami v lokalno okolje, ki ga vodi dr. Dušan Rutar, v petek, 7. septembra, udeležili 48. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine v Kamniku.
Dijaki in dijakinje Srednje šole CIRIUS Kamnik so mimoidočim predstavili izdelke, ki jih delamo v CIRIUS Kamnik (predvsem v programu Postrehabilitacijski praktikum na Srednji šoli, pa tudi v enotah Osnovna šola in Dom).
Udeleženi mladostniki in mladostnice so tako pridobili kar nekaj (novih) prodajnih izkušenj, preizkusili pa so se tudi v komuniciranju v angleškem jeziku, saj so našo stojnico obiskali Nemci, Slovaki, Britanci, Španci, Nizozemci, Rusi, državljani Bosne in Hercegovine in še kdo.
Še posebej smo bili veseli obiska ravnateljice Srednje šole Saše Markovič ter podžupana občine Kamnik (istočasno tudi v začasnem opravljanju funkcije župana) gospoda Igorja Žavbija, s katerim smo se zapletli tudi v prijeten pogovor.
Tako smo še poglobili našo vključenost v lokalno okolje, z obljubo, da se dogodka udeležimo tudi v naslednjem šolskem letu.
Mimoidoči, kateri so za naše izdelke pokazali veliko zanimanja, so naš trud in pristop nagradili s prostovoljnimi prispevki.
Da bi dogajanje na sejmu približali tistim, ki se dogodka niso mogli udeležiti, je prof. Rok Kralj posnel tudi zanimiv filmček.
avtor: Tomaž Bojc