Skoči na glavno vsebino

Plečnikova Ljubljana

V torek, 19. 3., smo se vzgojni skupini vzgojiteljic Simone Lesar in Marije Cek odpravili na popoldanski potep v Ljubljano. Ogledali smo si znamenitosti našega velikega arhitekta Jožeta Plečnika.

Prvo ligaško tekmovanje v dvoranskem balinanju v letu 2024

V soboto, 16. 3. 2024 smo se v našem Centru udeležili letošnjega 1. ligaškega tekmovanja v dvoranskem balinanju. Barve našega centra v letošnjem letu zastopa kar 13 tekmovalk in tekmovalcev.

Delavnica izdelovanja ladjic za Gregorjevo

V tednu, ko praznujemo Gregorjevo na dan 12. marca, smo na našem oddelku PA združili nekaj mladostnikov, ki so v nekaj korakih izdelali svojo ladjico. 

Kulturni večer

V četrtek, 15. februarja, smo v Domu pripravili kulturni dogodek. Ogledali smo si legendarni film Cvetje v jeseni, po romanu, ki ga je napisal Ivan Tavčar.

Pustni ples

V torek, 13. februarja, smo v Domu organizirali pustovanje. Po kratkem uvodu je sledil kviz, ki je bil kulturno obarvan s pustnimi običaji.

Kultura v nastajanju

V ponedeljek, 12. 2., so vzgojne skupine dnevnega usposabljanja z dogodkom Kultura v nastajanju obeležile kulturni praznik ter mesec kulture prepletle s pustnimi vsebinami in praznikom ljubezni.

Fotografski natečaj Dijaških domov ljubljanske regije

Včeraj, 14. 2.,  je potekalo slovesno odprtje fotografske razstave v DD Tabor v Ljubljani, na temo Ljubezen med vrsticami, ki so jo soustvarjali dijaki različnih Dijaških domov ljubljanske regije. 

Voda v glasbi in gibu

V ponedeljek, 29. januarja 2024, smo mladostniki vzgojnih skupin vzgojiteljic Simone in Marije odšli v Dom kulture Kamnik. Ogledali smo si koncertni dogodek glasbene šole Kamnik: Voda v glasbi in gibu.
 

Zaključek tekmovanj med DD v namiznem tenisu

V torek, 30. januarja, je v Dijaškem domu Poljane potekal zadnji turnir v namiznem tenisu. Cirius so zastopali Matej Marinšek, Vildan Rama in Rene Gumpot.

Meddomski ples

V sredo, 24. januarja 2024, je v Dijaškem domu Tabor v Ljubljani potekal medddomski ples.

Šahovsko tekmovanje

23. januarja je potekalo finalno šahovsko tekmovanje ljubljanskih dijaških domov.

Predzadnji turnir v namiznem tenisu

V torek, 23. 1., je v Dijaškem domu Vič potekal predzadnji turnir v namiznem tenisu. Naša dijaka sta z odlično igro zmagala s 3:0 in na ta način potrdila 3. mesto v skupni razvrstitvi.

Delavnice v Domu kulture Kamnik

V četrtek, 11. 1. 2024, so mladostniki ponovno pripravili igrivo delavnico za predšolske otroke po ogledu lutkovne predstave Žogica Nogica.

Novoletni ples

V sredo, 20. decembra, smo v Domu priredili slavnostno božično novoletno večerjo. Večer je bil obarvan s kulturnim programom in novoletnim plesom.

2. Srečanje parlamenta Dijaške organizacije Slovenije

Dne 15. decembra 2023 je v Mestni hiši Ljubljana potekala II. redna seja Parlamenta Dijaške organizacije Slovenije.

Praznična vasica

V četrtek, 7. decembra 2023, je v CIRIUS Kamnik potekal dogodek Praznična vasica. V Praznični vasici smo se sprehodili med različnimi stojnicami z izdelki, jedli palačinke, kaj popili v kavarnici Orion, si ogledali predstavo in se dobro imeli.

4. turnir v namiznem tenisu

V torek, 12. 12., je v CIRIUS Kamnik potekal 4. turnir v namiznem tenisu.

Praznični obisk Ambasadork nasmeha

Enkrat mesečno domske mladostnike iz oddelka 1A obišče ambasadorski par. To je simpatična lastnica Marija s psičko Fiono, ki je irski mehkodlaki pšenični terier.

Peka kokosove potice za Praznično vasico

Petega decembra smo se zbrali, da za našo Praznično vasico spečemo okusno kokosovo potico. 

Sprejem predstavnikov invalidskih organizacij

V ponedeljek, 4. 12. 2023, je na Brdu pri Kranju v počastitev mednarodnega dneva invalidov potekal tradicionalni sprejem za predstavnike invalidskih organizacij.

3. turnir v namiznem tenisu med dijaškimi domovi

V sredo, 29. 11., se je odvijal 3. turnir v namiznem tenisu med dijaškimi domovi, ki je potekal v DD Bežigrad.

Državno prvenstvo parov v dvoranskem balinanju

V soboto, 2. 12. 2023, je v prostorih centra Cirius Kamnik potekalo še letošnje Državno prvenstvo parov v dvoranskem balinanju.

Državno prvenstvo posameznikov v dvoranskem balinanju v Puconcih

V soboto, 25.11.2023, se je v telovadnici OŠ Puconci v Prekmurju odvijalo letošnje Državno prvenstvo posameznikov v dvoranskem balinanju.

Ekipno šahovsko tekmovanje

V torek, dne 21.11.2023, je potekalo prvo ekipno šahovsko tekmovanje ljubljanskih dijaških domov v DD Tabor.

Meddomsko tekmovanje v namiznem tenisu

V četrtek, 9.11. 2023 se je v kleti Dijaškega doma Šiška odvil Ekipni namiznoteniški dvoboj med dijaki Ciriusa Kamnik ter dijaki Gimnazije Šiška.

Ligaško tekmovanje v dvoranskem balinanju

V soboto, 11. 11. 2023 se je v telovadnici Cirius-a v Kamniku odvijalo letošnje 3. ligaško tekmovanje posameznikov v dvoranskem balinanju.

Vikend samostojnosti

Od 10. 11. do 12. 11. 2023 smo se s skupino mladostnikov posebnega programa, osnovnošolskega in srednješolskega programa odpravili na Vikend samostojnosti v Dom dva topola v Izolo.

Šahovsko tekmovanje v DD Vič

V sredo, 8.11.2023, je v ljubljanskem dijaškem domu na Viču potekalo letošnje prvo šahovsko tekmovanje za posameznike.

Kostanjev piknik

V četrtek, 5. 10. 2023, smo v vzgojnih skupinah obeležili jesen in konec tedna otroka s kostanjevim piknikom.

1. delavnica mladostnikov v Domu kulture Kamnik

Skupina mladostnikov je v Domu kulture Kamnik izvedla delavnico za mlajše otroke po lutkovni predstavi Sapramiška.

Spoznavni večer

V četrtek, 5. 10. 2023, smo v Domu priredili tradicionalni spoznavni večer. Medse smo sprejeli devet novih mladostnikov in dvanajst na novo zaposlenih delavcev.

.

Šolsko leto 2022/2023

Slovo od mladostnikov

Na predvečer zadnjega šolskega dne, v četrtek, 22. junija 2023, smo na enoti Dom pripravili prireditev Slovo od mladostnikov. Letos smo se poslovili od devetih mladostnikov, ki zaključujejo usposabljanje v našem Centru.

Evropske mladinske igre v Brnu

Med 21. in 25. junijem so se v Brnu na Češkem že dvanajstič odvijale Evropske mladinske igre (EMIL Open). Slovenske barve so v namiznem tenisu in dvoranskem balinanju (boccia) zastopali tudi štirje naši mladostniki, ki so dosegli zelo lepe rezultate.

Tekmovanje v namiznem tenisu za posameznike

V torek, 6. junija 2023, je v Dijaškem domu Vič potekalo tekmovanje v namiznem tenisu za posameznike.

Taborjenje ob ognju doživetij 2023

1. in 2. junija je v CIRIUS Kamnik potekalo že tradicionalno taborjenje Ob ognju doživetij.

Obisk članov motorističnega Društva Lipa Chapter

V torek, 30. 5. 2023, so otroke in mladostnike CIRIUS-a Kamnik obiskali člani motorističnega Društva Lipa Chapter – Harley Davidson.

Obisk koncerta v Dijaškem domu Bežigrad

V četrtek, 25. 5. 2023, je v atriju Dijaškega doma Bežigrad potekal koncert raznovrstne glasbe in plesa, kjer so nastopali dijaki ljubljanskih dijaških domov ter gosta Natalija Krulec in Tomaž Ukamr.

 

Rezultati likovnega natečaja kulturne sekcije ŠKD VLDD

1. mesto Anžeta Pangerca na likovnem natečaju »Z mladostjo rastemo, v prihodnost verjamemo«

Maturantska parada

V petek, 19. maja 2023, so se tudi dijaki CIRIUS Kamnik udeležili najdaljše maturantske parade plesa na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Zaključni ples

V petek, 12. maja, so dijaki zaključnih letnikov zaplesali slavnostno četvorko.

 

Obisk Woopa

Vzgojna skupina internih dijakov je 4. 5. 2023 obiskala Woop center v Ljubljani. Mladostniki so se pomerili v bowlingu. Skupaj so preživeli čudovito športno-rekreativno popoldne.

Oživimo Šutno

V ponedeljek, 8. 5. 2023, se je skupina dijakov v okviru dejavnosti DOMSKE SKUPNOSTI z mentoricama udeležila delavnic, ki so jih v Domu kulture Kamnik organizirali snovalci projekta Revitalizacija starega mestnega jedra – primer Šutne.

Ustvarjanje mozaika

Na oddelku PPVIZ smo z mladostniki v tem šolskem letu pričeli z izdelavo modernih mozaikov, ki jih med drugim uporabljamo tudi kot medij za pomoč z umetnostjo.

Priprave na MEPI odpravo

V dneh 24. in 25. 4. 2023 se je skupina dijakov iz CIRIUS Kamnik, ki aktivno sodelujejo v projektu MEPI – Mednarodno priznanje za mlade, udeležila priprav na odpravo. Blaž, Anže, Daša in Rene so se v spremstvu vzgojiteljic Katje in Nadje podali na Koščevo učno pot na Ljubljanskem barju.

Dan Zemlje in Noč knjige

V sklopu inovativnih pristopov Pomoč z umetnostjo smo vzgojiteljice v četrtek, 20. 4. 2023, pripravile delavnice ter s tem obeležile Dan Zemlje in Noč knjige.

Dan odprtih vrat vzgojnih skupin

4.in 5. aprila se je odvil dan odprtih vrat vzgojnih skupin. 4. aprila so vzgojne skupine obiskali starši otrok in mladostnikov, ki obiskujejo dnevno obliko usposabljanja, 5. aprila pa še starši mladostnikov, ki v domu bivajo čez teden.

14. Ligaško prvenstvo v dvoranskem balinanju

V soboto, 15.4.2023, se je v telovadnici CIRIUS-a Kamnik odvijalo letošnje tretje tekmovanje posameznikov 14. ligaškega prvenstva v dvoranskem balinanju za kategorije BC1, BC2, BC3, BC4, BC5 in OPEN.

Meddomski namiznoteniški turnir

Meddomski namiznoteniški turnirji so se nadaljevali tudi v preteklih mesecih.

Gostovanje ljubljanskih dijaških domov v CIRIUS Kamnik

V četrtek, 16. marca, smo v CIRIUS Kamnik tradicionalno sprejeli večjo skupino mladih iz ljubljanskih dijaških domov.

Ogled gledališke predstave Ptičja farma v Trstu

V torek, 7. marca 2023, smo si v Tržaškem slovenskem gledališču v Trstu z mladostniki ogledali gledališko predstavo Ptičja farma.

Predstavitev didaktičnega pripomočka »Sova, ki te opomni vedno znova«

V sredo, 1. marca 2023, smo predstavili didaktični pripomoček z naslovom »Sova, ki te opomni vedno znova«, avtoric Tjaše Plazar in Marjete Jazbec.

Odgrnitev mozaika

V sredo, 22. 2. 2023, smo v duhu meseca kulture obeležili pomemben skupnostni projekt. Priredili smo kulturni dogodek – ODGRNITEV MOZAIKA.

Pustni ples

Na pustni torek smo priredili pustni ples, ki se ga je udeležilo veliko otrok in mladostnikov dnevnega usposabljanja. V večernih urah so maškare veselo rajale, na koncu pa smo izbrali najlepše in najbolj izvirne ter jih nagradili.

Odprtje skupinske razstave Dijaških domov ljubljanske regije in CIRIUSA

V četrtek, 2.2.2023, je bilo v prostorih Dijaškega doma Tabor v Ljubljani odprtje fotografske razstave na temo »Z MLADOSTJO RASTEMO, V PRIHODNOST VERJAMEMO«.

Delavnica gline

V letošnjem letu na delavnici gline, ki poteka vsak teden, ustvarjamo na temo narave, predvsem živali, ki nas obkrožajo.

Namiznoteniški turnir dijaških domov

V ponedeljek, 7. novembra, je bil v Dijaškem domu Ivana Cankarja odigran namiznoteniški turnir za dijake. 28. novembra pa v Jegličevem dijaškem domu še turnir za dijakinje.

Noč čarovnic

Juhu, uspelo nam je dobiti prave buče za izrezovanje in začelo se je rezanje ter kopanje po buči.

V Ljubljano z vlakom

V mesecu novembru nam je uspelo z mladostniki izpeljati že dolgo načrtovano vožnjo z vlakom iz Kamnika do Ljubljane in nazaj.

Državno prvenstvo v dvoranskem balinanju

V soboto, 22.10.2022 se je v telovadnici OŠ Puconci v Prekmurju odvijalo letošnje Državno prvenstvo posameznikov in parov v dvoranskem balinanju.

Priredba pesmi Vsi ljudje hitijo

Pesem Nece Falk, Vsi ljudje hitijo, sta pod mentorstvom vzgojiteljice Petre Zore odpela Melani Pyvovar in Nejc Pernuš. 

Related Images:

(Skupno 874 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost