Novice

12. Mednarodni sejem učnih podjetij

14.02.2018
... nadpovprečen uspeh dijakov in
dijakinj SŠ ...

13. februarja, na pustni torek, so se dijaki in dijakinje našega učnega podjetja TEAM, d.o.o., udeležili zdaj že tradicionalnega Mednarodnega sejma učnih podjetij v Celju. Tudi tokrat je bila udeležba na sejmu številna, saj se je na izvirno opremljenih stojnicah predstavilo kar 51 učnih podjetij iz petih držav – Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Litve in Bolgarije. V uvodnih nagovorih na otvoritveni prireditvi so ugledni govorniki poudarili pomembnost takšnih in podobnih dogodkov, saj le-ti predstavljajo odlično priložnost povezovanja teorije in prakse in so kot takšni zelo pomembni pri nabiranju izkušenj dijakov in dijakinj učnih podjetij po celi Sloveniji in Evropi.
Na letošnjem sejmu smo se predstavili s katalogom Morje plastike, v katerem smo obiskovalcem ponujali različne izdelke iz reciklirane plastike. Tako smo hoteli usmeriti pozornost na čedalje bolj pereč ekološki problem današnjega sveta – pretirano uporabo plastike. Ob delavnici, ki jo je skupaj z dijaki in dijakinjami izvajala spremljevalka Mojca Mali, smo istočasno ozaveščali javnost s pripravljenim filmom na to temo, dejstva o tem problemu pa smo predstavili tudi na naši facebook strani. Odločili smo se tudi, da te teme tudi v prihodnje ne bomo pustili vnemar.
Da nam je z idejo, trženjskim pristopom ter strokovno usposobljenim osebjem uspelo, priča tudi naš rezultat, saj smo se na mednarodnem sejmu uvrstili med deset najboljših učnih podjetij – TOP 10. Rezultat nas toliko bolj razveseljuje spričo dejstva, da zmorejo tudi naši dijaki in dijakinje kljub omejitvam dosegati najboljše rezultate in prepričati strokovno žirijo, ki so jo tudi letos sestavljali tisti, ki se s trženjem in stiki z javnostjo ukvarjajo profesionalno.
avtor: Tomaž Bojc