Novice

Paraolimpijske igre

06.09.2012
Med poletnimi počitnicami je britanska ambasada priredila dva dogodka, ki smo se jih udeležili tudi mi:
1. v juliju smo se srečali s športniki - invalidov, udeleženci letošnjih paraolimpijskih iger v Londonu.
2. konec avgusta smo se zbrali v Tivoliju v Ljubljani, kjer smo izdelovali lanterne in s prižigom svečke simbolično zaželeli srečo našim športnikom.
Dogodka so se poleg drugih udeležili tudi naš olimpionik g. Miro Cerar, predstavnik mesta Ljubljane g. Mitja Meršol in predsednik ZŠIS Emil Muri.
Vse fotografije je prispevala britanska ambasada.
Dogodke na igrah v Londonu lahko spremljate na povezavi http://www.zsis.si/ ter na http://tvslo.si/ »Priporočamo«, kjer boste našli polurne reportaže prejšnjega dne.

Slike s sprejema za paraolimpijske športnike pri britanskem veleposlaniku na povezavi http://www.flickr.com/photos/ukinslovenia/sets/72157630527812058/

V veleposlanikovem imenu in imenu celotnega Britanskega veleposlaništva v Ljubljani se vam zahvaljujem za pomoč pri uspešni izvedbi ponedeljkovega dogodka. Hvala Čolnarni za okusno pogostitev, Hiši otrok in umetnosti za materiale in zabaven pouk izdelovanja lantern, hvala našemu sogostitelju Paraolimpijskemu komiteju Slovenije in mestnemu svetniku Mitji Meršolu za prijazne besede izrečene v imenu Mestne občine Ljubljana. Zahvaljujemo se tudi Rehabilitacijskem centru Soča, zavodu Cirius in seveda Miru Cerarju, ker ste nam tako vestno pomagali izdelovati lanterne.O dogodku (in tudi včerajšnjem dvigu zastave London 2012 na veleposlanikovi rezidence) si lahko preberete na spodnjih povezavahhttp://ukinslovenia.fco.gov.uk/en/news/?view=News&id=804629082 (dvig zastave)http://ukinslovenia.fco.gov.uk/en/news/?view=News&id=803960382 (Prižgi lanterno)http://www.flickr.com/photos/ukinslovenia/sets/72157631285258292/ (Prižgi lanterno galerija slik)

Ob koncu vas pozivam še, da od danes pa vse do 10. septembra stiskate pesti za šport in naše športnike v Londonu.:)
avtor: Britansko veleposlaništvo v Ljubljani