Novice

Dijaki in dijakinje SŠ na tržnici v Kamniku

13.06.2018
V sklopu aktivnosti, ki jih v okviru projekta Socialna vključenost v lokalno okolje izvajamo v CIRIUS Kamnik – projekt vodi dr. Dušan Rutar – so naši dijaki in dijakinje v torek, 24. aprila 2018, na tržnici v Kamniku, predstavili nekaj izdelkov, ki nastajajo v sklopu naših aktivnosti v okviru projekta in širše. Šlo je predvsem za izdelke dijakov in dijakinj postrehabilitacijskega praktikuma, ki so plod dejavnosti v okviru Srednje šole, za čestitke ter izdelke iz gline, ki nastajajo v okviru pouka na Osnovni šoli, kakor tudi za proizvode iz lesa, ki se izdelujejo v popoldanskih urah na enoti Dom.
Dogodek je bil za naše dijake in dijakinje vsekakor zelo pomemben, saj jim je bilo omogočeno izdelke predstaviti lokalni javnosti, s čimer so lahko tudi v praksi preizkusili tisto, kar se učijo (to je »tudi prodajati«). Po odzivih sodeč so bili s popestritvijo na tržnici zadovoljni tudi obiskovalci naše stojnice.
Ocenjujemo, da je bil to eden izmed majhnih, a pomembnih korakov povezovanja naše institucije z lokalnim okoljem. V prihodnjem času je namreč naša želja – v okviru projekta Socialna vključenost v lokalno okolje in tudi sicer – še naprej izvajati aktivnosti, ki bi naše dijake in dijakinje še bolj povezale z lokalno skupnostjo. Tako podoben dogodek – v kolikor nam bo služilo vreme – načrtujemo tudi za 12. junij (od 10.30 do 12.00).
Dogodek nam je omogočilo Komunalno podjetje Kamnik, za kar se mu najlepše zahvaljujemo.
avtor: Tomaž Bojc prof