2017
07.12.2017
Dijaki in dijakinje v Qlandiji
5. decembra 2017 nam je vodstvo QLANDI-je Kamnik omogočilo, da so naši mladostniki v njihovem trgovskem centru predstavili izdelke, ki jih delajo v programu post rehabilitacijski praktikum, pri pouku umetnostne vzgoje ter v nekaterih vzgojnih skupinah. Imeli so svojo stojnico in preko srečanj z mimoidočimi delili nekatere osebne izkušnje, vezane tudi na CIRIUS Kamnik. Izkušnja povezave z lokalnim okoljem je obogatila vse, hkrati pa so bili dijaki in dijakinje veseli tudi prostovoljnih prispevkov. V realnem delovnem okolju so se preizkusili tako v »prodaji« lastnih izdelkov kot tudi v »prodaji« vsebinsko in oblikovno bogatega koledarja, ki ga je za koledarsko leto 2018 ob 70-letnici delovanja zavoda izdal CIRIUS Kamnik. Zbrana sredstva bodo koristno uporabljena za nadstandardne programe v našem Centru, za izenačevanje možnosti pri aktivnem vključevanju mladostnikov v lokalno okolje in posledično za izboljšanje kvalitete njihovega življenja.
27.10.2017
Dunking Devils v Ciriusu
V okviru športnega dneva so nas obiskali člani izjemne slovenske akrobatske skupine Dunking Devils, ki nastopa po vsem svetu z akrobatskim zabijanjem in vodi akademijo akrobatike z okrog 50 člani. Dunking Devils so pokazali izjemno akrobatsko predstavo, v predstavo pa so vključili tudi naše učence in dijake.

Po njihovi predstavi so naši dijaki sodelovali še v različnih športnih delavnicah, osnovnošolci pa so odšli na Stari grad. Res izjemen dan.
27.09.2017
Projektni teden SŠ
Zadnji teden septembra pouk na Srednji šoli poteka na popolnoma drugačen način.
Od torka, 26., do četrtka, 28. septembra 2017, se srednješolci na enajstih delavnicah ukvarjajo z različnimi dejavnostmi – nekateri tudi s pomočjo gostov novinarjev spoznavajo svet okoli nas, angleško in valižansko kulturo, Afriko ali jesen v kuhinji, drugi fotografirajo in tiskajo s 3D tiskalnikom ali rišejo stripe in ustvarjajo z glino, nekateri spet raziskujejo gradove in vrtove po Sloveniji, ena skupina je preživela noč in dan v gozdu, ena se ukvarja z lovstvom, ena pa se je odpravila v Pineto.
V petek, 29. septembra, pa podjetje IBM za vse naše dijake pripravlja prav poseben dan – računalniške delavnice, pogovor o kadrovanju, potopisno predavanje, pa še kakšno presenečenje za povrh.

09.06.2017
PRP izlet v Benetke
Rdeča nit dela v skupini (Post)rehabilitacijski praktikum v tem šolskem letu so bile Benetke. V četrtek, 8. 6. 2017, je bil vrhunec našega dela. Odpravili smo se na ekskurzijo v Benetke. Peljali smo se z ladjo, uživali v ogledih in okušali italijansko hrano. Vodič Boštjan nam je slikovito in zanimivo predstavil zgodovino mesta in steklarsko umetnost. Srečni in zadovoljni smo se polni vtisov in s kupom fotografij vrnili v Kamnik.
26.05.2017
Ekskurzija Srednje šole v Maribor
Srednješolce je letošnja ekskurzija popeljala na Štajersko, v Maribor. S splavom smo se peljali po Dravi in se skupaj z vodiči sprehodili skozi Maribor. Predstavili so nam znamenitosti mesta. V Akvariju in terariju smo spoznavali ribe in plazilce. Nekateri so se opogumili in so božali in v naročju držali pitona. Preživeli smo lep dan.
09.05.2017
Obisk ustanove Luovi-Finska
V začetku maja je skupina treh zaposlenih CIRIUS-a Kamnik ponovno obiskala ustanovo Luovi na vzhodu Finske.
V šoli se dijaki izobražujejo za naslednje poklice: kuhar, gospodinja, skladiščnik, gradbenik, vzdrževalec, strojnik in administrator.
Ogledali smo si učno okolje v nakupovalnem središču, kjer ima šola svojo trgovinico, v kateri opravljajo dijaki prakso. Delovne izkušnje pa pridobivajo tudi z dostavo hrane na dom starejšim uporabnikom, pri čemer sodelujejo supermarket, šola in socialna služba.
Obiskali smo tudi redno strojno poklicno šolo, kjer ima Luovi razred svojih dijakov, ki imajo na voljo vsa učna sredstva te šole (najsodobnejše CNC stroje in robote). Poudarek je na spodbujanju samostojnosti dijakov in pridobivanju praktičnih izkušenj za lažjo vključitev v delovni proces, pri čemer tesno sodelujejo učitelj, dijak in delodajalec.

08.05.2017
Delovna akcija
Podjetje UPS Adria je že drugič opravilo delovno akcijo v našem centru. Tudi tokrat so barvali ograjo, ki je bila potrebna zaščite in sanacije. Filozofija podjetja UPS Adria je graditi dobre odnose med sodelavci s sodelovanjem na prostovoljnih delovnih akcijah. Zato so že drugič prosto soboto namenili skupnemu druženju ob delu v našem centru. Dopoldne je minilo v prijetnem in sproščenem vzdušju, mi pa imamo pobarvano ograjo.
10.03.2017
Na 11. mednarodnem sejmu učnih podjetij v Celju
Ob pomenljivem datumu, 100-letnici obeležitve dneva žena, 8. marca 2017, so se dijaki in dijakinje našega učnega podjetja TEAM, d.o.o., udeležili zdaj že tradicionalnega Mednarodnega sejma učnih podjetij v Celju. Tudi tokrat je bila udeležba na sejmu številna, saj se je na izvirno opremljenih stojnicah predstavilo kar 57 učnih podjetij iz petih držav. Nagovor na prireditvi je imel med drugimi tudi celjski župan, g. Bojan Šrot, ki je poudaril pomembnost takšnih in podobnih dogodkov, saj je predstavljajo odlično priložnost povezovanja teorije in prakse ter prepotrebnega nabiranja izkušenj dijakov in dijakinj.
Na letošnjem sejmu smo se predstavili s katalogom Pogled iz naslanjača, v katerem smo obiskovalcem ponujali različne vodene oglede znamenitosti mesta Kamnik (Šutna, rojstna hiša Rudolfa Maistra, grad Zaprice, Mali grad, cerkev Marijinega brezmadežnega spočetja) in okolice (Velika planina in Arboretum) – vse to na prav poseben način: z vozičkom. Prav tako smo jih opozorili na prireditev KAMFEST ter Dneve narodnih noš.
Pri tem nam je dejavno pomagal tudi Zavod za turizem,šport in kulturo Kamnik, ki nas je za potrebe sejma opremil z različnim informativnim materialom (katalogi, slikami in lutkami kamniške Veronike).
Da nam je uspelo, priča tudi naš rezultat, saj smo se na mednarodnem sejmu uvrstili med deset najboljših učnih podjetij – TOP 10. Rezultat nas toliko bolj razveseljuje spričo dejstva, da zmorejo tudi naši dijaki in dijakinje kljub omejitvam dosegati najboljše rezultate in prepričati strokovno žirijo, ki so jo tudi letos sestavljali tisti, ki se s trženjem in stiki z javnostjo ukvarjajo profesionalno.
Hkrati pa je dosežen rezultat tudi dobra vzpodbuda za še tesnejše sodelovanje med našim zavodom in lokalno skupnostjo.


07.02.2017
Migranti,begunci,Trump in Bližnji vzhod
V torek, 7. februarja 2017, je CIRIUS Kamnik obiskal novinar Ervin Hladnik Milharčič. Tudi iz svojih lastnih bogatih izkušenj nam je povedal veliko zanimivega in pretresljivega o beguncih, ki jih je srečal tekom svojega službovanja. Orisal je migracijske poti v svetu, še posebno tisto, katero smo na lastnih tleh občutili tudi v Sloveniji. Od aktualnih političnih razmer nam je podal svoje videnje izvolitve ameriškega predsednika Donalda Trumpa ter razmer na Bližnjem vzhodu. Zadržali smo se mnogo dlje, kot je bilo predvideno, saj je novinar odgovarjal še na prenekatera vprašanja iz občinstva.
Ob prijetnih vtisih smo se od gosta poslovili z novimi znanji in, verjetno, tudi širšimi pogledi.

Poglej slike "pod dejavnosti/srednja šola"

07.02.2017
Slovenski kulturni praznik
Tudi letošnji kulturni praznik je bil na srednji šoli literarno obarvan.
Podelili smo priznanja za najlepša ljubezenska pisma, ki so jih dijaki in dijakinje napisali za natečaj za najboljše ljubezensko pismo med mladimi v Sloveniji, ki ga prireja KD Josipine Turnograjske iz Mač.
Podelili smo tudi knjižne nagrade za literarni natečaj, na katerem so dijaki pisali svoja razmišljanja na naslednje teme: Drugačnost bogati, Cirius in jaz skozi čas ter Sovražni govor je vojna napoved.
Prireditev, posvečeno velikim glasbenim imenom, ki so se v lanskem letu poslovili, je vodil prof. Goran Peršin.

30.01.2017
Tekmovanje iz zgodovine
Dijaki srednje šole so se v četrtek, 19. januarja, udeležili šolskega tekmovanja iz zgodovine. Tema letošnjega tekmovanja je Industrijska revolucija. Dijaki, ki se bodo 1. aprila 2017 udeležili državnega tekmovanja v Celju, so Monika Mencinger, Samanta Letnar in Miha Kobal. Želimo jim uspešno predstavitev znanja. Mentorica: Tanja Prezelj
2016
14.12.2016
Gledališka predstava dijakov GSŠRM
V torek, 13. decembra 2016, so si dijaki Srednje šole v popoldanskem času ogledali predstavo Ana Migrena, telenovela, da te kap!, nastalo po besedilu Andreja Rozmana Roze. Pri nas so gostovali dijaki iz sosednjega šolskega centra GSŠRM, ki delujejo v skupini Rudolfi pod mentorstvom profesorice Marje Kodra.
Predstava nas je nasmejala, dijaki pa so nas navdušili s svojim nastopom in nam prijetno popestrili predpraznične dni.

12.05.2016
Obisk predsednika vlade RS
V sredo, 11. maja, nas je obiskal predsednik slovenske vlade Miro Cerar.
Pričakali smo ga učenci, dijaki in zaposleni in ga pozdravili z glasbo našega orkestra.
Po pozdravnem govoru direktorja nam je spregovoril tudi gospod predsednik in pohvalil delo našega zavoda.
Nato se je s svojim spremstvom odpravil po zavodu, ogledal si je prostore, se pogovoril z učenci, dijaki in nekaterimi delavci, na koncu pa še slikal z našimi mladostniki.